Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srbija sa šest predstavnika na EP u rvanju za mlade - | K-013 Portal

Srbija sa šest predstavnika na EP u rvanju za mlade

rvanje, srbija, evropsko prvenstvo, plovdiv

Najbolje srpske rvače do 23 godine očekuje prvi veliki izazov u 2022, odnosno učešće na Evropskom prvenstvu kome će od 7. marta domaćin biti bugarski grad Plovdiv.

Srbiju će predstavljati šestoro takmičara: Branko Kovačević (82 kg, Radnički), Aleksa Ilić (77 kg, Radnički), Mario Vuković (87 kg, Senta), Aleksandar Simović (97 kg, Kragujevac) u grčko-rimskom stilu, odnosno Viktor Voinović (70 kg) u slobodnom stilu, dok će u ženskoj konkurenciji boje Srbije braniti Ana Fabijan (62 kg, Potisje).

Posle visinskih priprema, zatim rada u Poreču, učešća na Svetskom kupu u Sofiji, srpski reprezentativci završne pripreme odradili su u Bugarskoj, gde su za sparing partnere imali domaće takmičare i selekciju Rumunije.

„Odlično se osećam. Povrede su nas na sreću zaobišle i mislim da smo dobro izbrusili formu za Evropsko prvenstvo. Pripreme su zaista bile izvanredne. Imali smo maksimalne uslove“, izjavio je Branko Kovačević, glavni kandidat za osvajanje jednog odličja, koji je na minulom Svetskom prvenstvu prošlog novembra osvojio bronzanu medalju.

Na U23 šampionatu Evrope učestvovaće više od 350 takmičara, a prvenstvo će proteći bez rvača iz Rusije i Belorusije kojima nije dozvoljeno učešće, dok Ukrajinaca neće biti zbog vojnih sukoba u toj zemlji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.