Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tekvondisti Srbije iz Slovenije se vratili sa dve srebrne i četiri bronzane medalje - | K-013 Portal
tekvondo, olimpijski tim srbije

Tekvondisti Srbije iz Slovenije se vratili sa dve srebrne i četiri bronzane medaljeOlimpijski tim Srbije u tekvondou vratio se sa turnira Slovenija Open, koji je ove godine svrstan u visoku G2 kategoriju, sa šest odličja.

Osvojene su dve srebrne i četiri bronzane medalje u seniorskoj konkurenciji, a raduje forma naših najboljih tekvondistkinja i tekvondista koje u novembru čeka Svetsko prvenstvo u Meksiku.

Možda najvredniji rezultat ostvario je Mahdi Kodabahši. Posle skoro godinu i po dana bez takmičenja, on je u polufinalu kategorije do 87 kilograma savladao odličnog Šapinu iz Hrvatske, bronzanog sa prethodnog svetskog prvenstva i petog sa Igara u Tokiju.

Kodabahši je odustao od finalnog meča da ne bi rizikovao povredu.

Srebro je pripalo i Stefanu Takovu, u kategoriji do 74 kilograma. Treću medalju u konkurenciji muškaraca osvojio je Relja Ivković, bronzanu u kategoriji do 54 kilograma.

Sa turnira na kojem su učestvovali vrhunski takmičari i takmičarke, i tri devojke vraćaju se sa odličjima.

Tijana Bogdanović je, posle odličnog nastupa na Gran Priju u Parizu, u Ljubljani bila bronzana u kategoriji do 53 kilograma, bronzane medalje pripale su i Aleksandri Perišić, u kategoriji do 67 kilograma i Nadici Božanić, u kategoriji do 73 kilograma.

Do sada najjači Slovenija Open donosi i bodove za rang liste prema kojima će biti određen deo učesnika na Olimpijskim igrama u Parizu, a trenutno najbolji plasman ima Tijana Bogdanović, koja je treća. Nadica Božanić je, u svojoj kategoriji, deveta, Aleksandra Perišić 22.

Već sledećeg vikenda srpski tekvondo imaće novu priliku za osvajanje medalja, na programu je Evropsko prvenstvo za mlađe seniore, u Tirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.