Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Završeno Svetsko prvenstvo u boksu, Srbija ima bronzu, prvu posle 26 godina - | K-013 Portal
boks, vladimir mironcikov

Završeno Svetsko prvenstvo u boksu, Srbija ima bronzu, prvu posle 26 godinaŠampionat sveta u boksu, 21. po redu, završen je sinoć u Beogradskoj areni.

Bronzanu medalju za Srbiju, prvu posle 26 godina na velikim takmičenjima, osvojio je mladi 23-godišnji Vladimir Mirončikov, u kategoriji do 80 kilograma.

"Ponosan sam na medalju. Hvala Srbiji, hvala na ljubavi koju svaki dan dobijam u ovoj divnoj zemlji koja je i moja zemlja. Moje srce je ovde, boriću se uvek za Srbiju svim srcem. Neću stati dok ne osvojim zlato za Srbiju", rekao je Mirončikov.

"Ušao sam u istoriju sporta Srbije, male zemlje, ali velike sportske sile i šampiona, ogromna mi je čast. Medalja svetskog prvenstva u boksu, medalja za Srbiju je ovde, borio sam se svim srcem za nju. Želeo sam zlato, borio se do poslednjih atoma snage, ali jednostavno viša sila je odlučila drugačije. Sada slavimo bronzu, već sledeće godine nadam se i zlato sa Evropskog prvenstva", naveo je.

Dodao je da mu je cilj zlato na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

"Radiću na tome svaki dan, verujem da ću ostvariti taj san", rekao je Mirončikov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.