Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković u polufinalu Australijan opena! - | K-013 Portal

Đoković u polufinalu Australijan opena!

Đoković u polufinalu Australijan opena!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je sa 3:0 u setovima (6:4, 6:3, 7:6) savladao Kanađanina Miloša Raonića.

Rival u polufinalu biće mu Švajcarac Rodžer Federer koji je posle velikog preokreta pobedio Amerikanca Tenisa Sandgrena.

Najbolji srpski teniser je sjajno otvorio meč. Servis je bio ubojito oružje, pa Novak nije imao problema u servis gemovima.

Imao je Novak tri brejk šanse u četvrtom gemu, ali se Raonić, kao u čitavom prvom setu, lavovski borio, pa je uspeo da sačuva servis.

Novak je slomio otpor protivnika u ključnom momentu, u poslednjem gemu prvog dela igre. Raonić je spasio tri brejk lopte, ali ne i četvrtu, pa je Đoković osvojio prvi set rezultatom 6:4.

Drugi set je počeo baš kao i prvi - velikom borbom, ali je sada Đoković rano oduzeo servis Raoniću. Vodio je Đoković sa 2:1, a onda je iskoristio treću brejk loptu u četvrtom gemu i trasirao put ka osvajanju drugog seta.

Raonić je pokušao da vrati brejk, napao je svim silama u sedmom gemu, ali je Novak uspeo da se odbrani i, posle paklene borbe, povede sa 5:2. Posle gema u kojem nije „zapinjao", Đoković je sigurno servirao i poveo sa 2:0 u setovima.

Svestan da nema još mnogo opcija i vremena, Raonić je od starta trećeg seta krenuo agresivno. To mu je donelo brejk šansu već u drugom gemu, ali je Novak uspeo da sačuva servis i osvoji poen.

Đoković je u jednom trenutku zatražio medicinski tajm-aut, a kako je izgledalo na terenu imao je problem sa vidom, odnosno sočivima.

Nakon povratka na teren, jasno se videlo da nije bio u istom raspoloženju, niti je delovalo da je problem rešen, ali je nastavio u sličnom ritmu.

Pri rezultatu 5:5, Đoković i Raonić su odigrali najteži i najzanimljiviji gem na meču. Novak je imao četiri brejk šanse, ali je Kanađanin svaku loptu spasao. Na kraju je osvojio poen, pa je poslednji set ušao u taj-brejk.

Jako je počeo Đoković - poveo sa 3:0, zatim 5:1, a onda priveo meč kraju.

Ovo je bio deseti duel Raonića i Đokovića, a srpski teniser još nije osetio gorčinu poraza u međusobnim duelima.

(RTV, foto: EPA-EFE/LUKAS COCH)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS