Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ekipa SD ''Pančevo 1813'' je trijumfovala u obaranju ćupova u Zrenjaninu - | K-013 Portal

Ekipa SD ''Pančevo 1813'' je trijumfovala u obaranju ćupova u Zrenjaninu

SD Pančevo 1813

Proteklog vikenda je u Zrenjaninu održano tradicionalno takmičenje u obaranju malih ćupova (R 4 cm) mk puškom, na udaljenosti od 50 metara, čime se po običaju i otvara ovogodišnja sezona gađanja vatrenim oružjem.

Ekipa od tri člana, treba da obori sva tri svoja ćupa u što kraćem vremenu. Svaki strelac gađa svoj ćup sa po pet mogućih metaka, a kada obori svoj, ima pravo da gađa i ćupove članova svoje ekipe.

Ekipa Streljačke družine''Pančevo 1813'' u sastavu pionirka Teodora Kondić i dva seniora Dragutin Dimitrijević i Siniša Veljković je osvojila pehar za prvo mesto, jer je uspela da obori sva tri svoja ćupa za 25 sekundi.

Prvo je Teodora pogodila svoj ćup sa prvim metkom, potom Siniša sa drugim metkom svoj ćup a u dvadesetpetoj sekundi je i Dragutin pogodio svoj ćup sa drugim metkom, tako da pomoć nije ni bila potrebna, iako su već Teodora i Siniša nišanili u nepogođen ćup.

Nastupila je i druga pančevačka ekipa u sastavu Snežana Fodor, Mićo Tegeltija i kolega iz Zrenjanina, sa vremenom gađanja od 1, 49 minuta.

Istoga vikenda je u Vrbasu održan i tradicionalni građanski turnir u gađanju iz pištolja velikog kalibra, na kojem je Jovan Pavlica bio blizu finala sa postignutih 86 krugova, a slede Katarina Dimitrijević sa 83, i dvojica naših članova iz Vršca Milan Krućićan i Miša Viduljević sa po 50 krugova. Ostali članovi sekcije velikog kalibra nisu nastupili zbog svojih obaveza na poslu. Svi će nastupiti na Prvenstvu Južnog Banata u junu, a u septembru na Prvenstvima Vojvodine i Srbije.

Tags: , ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.