Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Balkanski Barbarijansi igraju protiv ragbista Kembridža u Beogradu - | K-013 Portal

Balkanski Barbarijansi igraju protiv ragbista Kembridža u Beogradu

balkanski barbarijansi, ragbi, kembridz

Ragbi klub Barbarijans, sastavljen od igrača sa Balkana, odigraće u subotu u Beogradu prijateljsku utakmicu protiv ekipe britanskog Univerziteta Kembridž, sa ciljem da se „iskorene stereotipi i negativan utisak zasnovani na nestabilnoj političkoj situaciji na poluostrvu“.

Igrački kadar takozvanih „Balkanaca“ činiće sadašnji i bivši igrači koji su ili rodjeni u nekoj od zemalja Balkanskog poluostrva, imaju balkanske korene ili su odigrali najmanje tri domaće utakmice u nekoj od balkanskih zemalja, nacionalnim ili regionalnim takmičenjima.

Klub je naveo da je misija da se promoviše sve što je dobro u ragbiju, ali i da se promeni negativno gledište jer je balkanizacija mnogima postala negativan pojam zasnovan na političkoj situaciji na Balkanu u poslednjih nekoliko decenija.

Direktor kluba Željko Delić rekao je agenciji Beta da se radi o jedinstvenoj ekipi koja predstavlja ragbi reprezentaciju Balkana, koja će pokazati šta sve Balkanci mogu da urade kada se ujedine.

„U strategiji kluba je da uvek igramo protiv anglosaksonskih ekipa, da pokažemo šta Balkanci mogu. Ideja se javila jer sam bio siguran, kada bismo sastavili ekipu momaka poreklom sa Balkana, da bi ta ekipa pobedila Englesku, to sam siguran. Hoćemo da pokažemo šta Balkanci mogu kada se ujedine“, rekao je Delić.

Delić je rekao da se klub neće takmičiti u nekoj od liga, već da je cilj da se odigra tri do šest prijateljskih utakmica van sezone svake godine. Svi igrači biće doživotni članovi kluba, a utakmice će igrati ekipa od 18 igrača.

Balkan Barbarijans će prvu utakmicu igrati u subotu od 17.30 u Sportskom centru Inge na Zvezdari, protiv ekipe Univerziteta Kembridž.

Klub je naveo da je njegov moto „Snaga, jedinstvo, mir i mudrost“ i da ceni naučene lekcije iz prošlosti. „Balkanci“ će nastojati da inspirišu druge u cilju medjusobne saradnje unutar balkanskog regiona i biće koncentrisani na pozitivnost koju sport donosi kroz drugarstvo, bratstvo i poštovanje drugih.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city