Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hokejašice Kanade i Rusije odigrale utakmicu sa maskama - | K-013 Portal

Hokejašice Kanade i Rusije odigrale utakmicu sa maskama

hokej, kanada, rusija, zoi peking

Današnja utakmica između hokejašica Kanade i Rusije na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu prvo je odložena za sat vremena, a potom odigrana ali su igračice nosile zaštitne maske.

Reprezentacija Kanade je prvobitno odbila da napusti svlačionicu jer testovi na korona virus koje su ranije tokom dana uradile ruske hokejašice još nisu bili obrađeni.

Međunarodna federacija hokeja na ledu je na kraju postigla kompromis da igračice oba tima nose maske, što se dogodilo prvi put na Igrama u Pekingu.

Ruska hokejašica Oksana Bratiševa je izjavila da je ruskom timu prvo rečeno da će utakmica biti odložena, pre nego što im je saopšteno da će ipak biti odigrana sa sat vremena zakašnjenja.

Hokejašicama Rusije je na početku trećeg perioda bilo dozvoljeno da skinu maske pošto su rezultati testova pokazali da niko nije pozitivan.

Kanađanke su utakmicu završile sa maskama i na kraju su upisale i treću pobedu na olimpijskom turniru pošto su slavile sa 6:1.

Hokejašice Rusije posle tri utakmice imaju pobedu i dva poraza. Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.