Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Klub američkog fudbala Banatski Bikovi na prvom treningu posle korone - | K-013 Portal

Klub američkog fudbala Banatski Bikovi na prvom treningu posle korone

Previous Next

Prvi regionalni klub Banat Bulls, proteklog vikenda je ponovo započeo pripreme za predstojeću sezonu odloženu zbog pandemije koronavirusa. Trening je održan na terenu kod Hale sportova u Pančevu uz poštovanje svih mera propisanih od strane Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Svim igračima i trenerima je fudbal mnogo nedostajao i jedva su čekali da se vrate na teren. A koliko su dobro raspoloženi i spremni moglo se videti na jučerašnjem treningu.

Šampioni Druge lige Srbije su se prošle godine plasirali u najviši rang takmičenja, Sport klub Prvu ligu Srbije, te će se ove sezone boriti za titulu šampiona države!

Prvobitni plan je bio da sezona 2020. počne krajem marta, ali zbog vanrednog stanja, to je moralo da se promeni. Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) zakazala je početak sezone 2020. za vikend 5/6. septembar!

Za razliku od prošle godine, Prva liga Srbije će se ove sezone igrati jednokružno , kako bi se skraćenim rasporedom izbegli nepogodni zimski uslovi. Još jedna novina je zabrana nastupanja igrača iz drugih zemalja, osim zemalja regiona. Možemo slobodno reći da će Bikovima ova promena najviše odgovarati, čak će ih staviti u poziciju da budu jedni od favorita za osvajanje titule šampiona. Tim Bikova je među retkima u Srbiji koji nema nijednog stranog igrača u sastavu. Svakako će celo takmičenje biti prilično neizvesno zbog ove nove promene, tako da će svaki tim imati podjednake šanse da osvoji trofej.

(J. Vamović / foto: Banat Bulls)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.