Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mladi vaterpolisti Srbije, šampioni sveta, stigli u Beograd - | K-013 Portal

Mladi vaterpolisti Srbije, šampioni sveta, stigli u Beograd

vaterpolisti srbije

Mladi vaterpolisti Srbije, osvajači zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, stigli su danas Beograd. Na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su ih porodica i prijatelji.

Izabranici selektora Uroša Stevanovića u finalu šampionata u Pragu savladali su Italiju 10:8.

Stevanović: Veliki uspeh i dodatni motiv za dalji rad

Osvajanje titule prvaka sveta je veliki uspeh i veliki motiv momcima za dalji rad. Većina ulazi u seniorski reprezentativni staž i moraće još mnogo više i teže da rade da bi nasledili momke koji su dva puta zaredom osvojili zlato na Olimpijskim igrama, rekao je selektor mlade vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović.

Mladi vaterpolisti Srbije osvojili su juče zlato na šampionatu sveta do 20 godina u Pragu pobedom u finalu protiv Italije 10:8.

"Biće teško da se ponove svi uspesi, ali nije nemoguće. Bićemo u vrhu, ali kontinuitet osvojenih zlatnih medalja teško je očekivati.Ipak, mislim da je moguće" , rekao je Stevanović po dolasku u Beograd.

Jedan od najtalentovanijih srpskih vaterpolista Vasilije Martinović istakao je da je ekipa dala sve od sebe i da je rezultata posledica velikmog rada i truda.

"Imali smo veliki motiv, pogotovo zbog zlatnih olimpijaca koji su pre mesec dana osvojili drugu uzastopnu titulu na Olimpijskim igrama. Možda će neki od nas u budućnosti biti deo seniorskog tima. Imali smo cilj, očekivali smo da možemo da osvojimo medalju, znali smo dokle možemo da odemo", izjavio je Martinović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.