Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pobuna srpskih vaterpolista: Ovo nije normalno - | K-013 Portal

Pobuna srpskih vaterpolista: Ovo nije normalno

vaterpolisti srbije, pobuna, pobuna vaterpolista, vaterpolo

Srpski vaterpolisti digli su glas nakon što su prethodnih dana bili su u pravoj „mašini“ utakmica u regionalnom takmičenju.

Najbolji igrači planete i olimpijski šampioni koji igraju u srpskim klubovima morali su čak da igraju i po dva meča u istom danu zbog zgusnutog rasporeda koji im je serviran.

Niko nije brinuo za njihovo zdravlje, povrede, niti kako će se spremiti za veoma naporne utakmice koje su igrali u razmaku od samo nekoliko sati.

Tačnije, odigrali su šest mečeva za pet dana, pa kako se kome zalomi.

“Šta da kažem posle druge utakmice u 24 sata sem da ovo uopšte nije normalno i nije sportski. Mi smo sinoć završili utakmicu u deset uveče, a igramo u deset ujutru. Izuzetno je bilo teško samo razgibati se za ovu utakmicu, a ne i posle odigrati ceo meč. Izuzetno smo fizički iscrpljeni, u neku ruku možemo biti zadovoljni, što se tiče naše igre. Odbrana je danas funkcionisala malo bolje, ali to u suštini nije ni bitno. Danas je pobedila ekipa koja se bolje snašla u ovim nenormalnim uslovima”, rekao je za portal regionalnavaterpololiga Miloš Ćuk, vaterpolista Radničkog posle dve vezane utakmice protiv Jadrana i Crvene zvezde.

Kritički nastrojen bio je i član Novog Beograda i jedan od najboljih igrača planete, Dušan Mandić.

“Možemo da budemo zadovoljni, ostvarili smo pobede u svim utakmicama na jednom izuzetno teškom turniru, koji bi po meni ipak trebalo malo da se reorganizuje, jer nije baš sportski da se igra ovoliko utakmica u ovako kratkom periodu. Mi smo prvotimci, nismo juniori. Ovo sam zadnji put radio u juniorima. Nezgodan nam je raspored, već sutra putujemo u Budimpeštu i imamo izuzetno teško gostovanje Ferencvarošu u Ligi šampiona. Tako da okrećemo se tome, a ovo zaboravljamo. Bilo nam je bitno da ostvarimo sve pobede da bismo doveli završni turnir Jadranske lige na ovaj bazen. Igrali smo dobro, imali smo oscilacije, ali kada je trebalo da zapnemo – mi smo zapeli. I protiv Juga, i protiv Partizana. Video se umor kod svih”, poručio je Mandić.

Srpskim vaterpolistima u kritikama su se priključili i hrvatski, pa će možda zajedničkim snagama uspeti da utiču da se ubuduće turniri regionalne lige „razvuku“ u veći broj dana.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.