Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RAGBI: Rad pobedio Dinamo 1954 u 4. kolu Prvenstva Srbije rezultatom 22:7 - | K-013 Portal

RAGBI: Rad pobedio Dinamo 1954 u 4. kolu Prvenstva Srbije rezultatom 22:7

ragbi, dinamo, rad, sport

Starčevo je u subotu 05. septembra bilo domaćin  utakmice 4. kola Prvenstva Srbije u ragbiju između Pančevačkog Dinama 1954 i Beogradskog Rada.

Zbog situacije sa Korona virusom i ova utakmica je odigrana bez prisustva publike.

Do sredine prvog poluvremena ekipe su bile ravnopravne na terenu, a tada do izražaja dolazi iskustvo beogradskih ragbista koji u periodu od desetak minuta uspevaju tri puta da poentiraju i to preko Tatomira, Nikolića i Stankovića koji je i jednom uspeo da pretvori transformaciju. Tako da se na odmor otišlo sa prednošću gostiju od 17-0.

Drugo poluvreme je kao preslikano prvom, do polovine poluvremena gledali smo šahovsku bitku dve ekipe, u kojoj Dinamo 1954 nije uspeo da materalizuje brojčanu prednost ostvarenu desetominutnim isključenjem demija Rada Isaki Enesa. Po povratku na teren isključenog igrača, gosti se konsoliduju i esejem Stošića uvećavaju svoju prednost na 22-0. Nedugo zatim posle prelepe akcije Dinama 1954 Avdigov postiže eseja, a Tatić pretvara transformaciju za smanjenje rezultata na 22-7.

U preostalih 15-ak minuta Beograđani "dodaju gas" i postižu još dva eseja preko Stojiljkovića i Rankovića, a u oba slučaja uspešno izvodi transformacije Stanković koji i postiže konačan rezultat RK Dinamo 1954 - RK Rad 7 - 36.

Ovim porazom Dinamo 1954 je završio prvi od tri kruga prvenstva Srbije sa skorom od 1 pobede i 3 poraza, dok ekipa Rada ima tri pobede i u predstojećeg vikenda dočekuje Novosadsku Vojvodinu.

Početak drugog krug prvenstva Srbije predviđen je za 19.09.2020. godine kada Dinamo 1954 gostuje Crvenoj Zvezdi, a Rad dočekuje Partizan, dok je Vojvodina slobodna.

Dinamo 1954 je nastupao u sledećem sastavu:

Pejović, Ambruš, Nešić, Pal, Dramićani, Krnetić, Milevski, Hinić, Advigov (5), Tatić (2), Krišan, Krkljuš, Cvetanović, Gavrilović, Voštić

rezerve: Susa, Rašeta, Paunov.

Ekipa Rada:

Đukić, Trujkić, Vraneš, Pećanac, Nikolić (5) , LJubičić, Ćosović, Ranković (5) , Isaki, Stanković (11) , Tatomir (5) , Stošić (5) , Babić, Jončić, Božić

rezerve: Karanović, Radulović, Stojiljković (5) , Kapor

(A. S.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.