Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Težak poraz vaterpolistkinja Srbije od Španije na EP - | K-013 Portal

Težak poraz vaterpolistkinja Srbije od Španije na EP

vaterpolistkinje, evropsko prvenstvo

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je danas poražena od Španije sa 32:3 (6:1, 8:2, 8:0, 10:0) u 1. kolu B grupe Evropskog prvenstva u Splitu.

Španija je evropski prvak i olimpijski vicešampion i bila je veliki favorit uoči meča u Spaladijum areni, a selektorka Dragana Ivković nije bila zadovoljna koncentracijom i borbenošću svog tima.

"Počeli smo dobro, ali naravno znali smo da nismo isti nivo. Nismo imale kontrolu u napadu, lako smo gubile lopte. To je rezultiralo lakim golovima, a zatim i padom koncentracije i borbenosti. Toliku razliku nisam očekivala i verujem da možemo mnogo bolje. Znamo Francusku, igrali smo dva puta, trenirali zajedno. Neće biti lako i mislim da će presuditi glava", izjavila je Ivković.

Dva gola za Srbiju postigla je Nada Mandić, a jedan Hristina Ilić.

"Možda najteži rival na prvenstvu. Toliko medalja imaju. Mislim da je i Italija u tom rangu, ali verujem da će biti bolje. Ovo nije sve što znamo, mislim da su i mlade igračice bile pod tremom i da je sada i taj problem rešen. Francuska je ekipa protiv koje, uz Slovačku, tražimo prolaz. Dobro ćemo se pripremiti i daćemo sve od sebe", izjavila je Nada Mandić.

Naredni meč na EP u Splitu vaterpolistkinje Srbije igraće sutra (10.00) protiv selekcije Francuske.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.