Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U ponedeljak počinje završni turnir vaterpolo Kupa Srbije - | K-013 Portal

U ponedeljak počinje završni turnir vaterpolo Kupa Srbije

vaterpolo, kup srbije vaterpolo

Završni turnir vaterpolo Kupa Srbije počeće u ponedeljak, 27. decembra, na beogradskom bazenu "Milan Gale Muškatirović", polufinalnim duelima Novi Beograd-Partizan i Crvena zvezda-Radnički Kragujevac.

Prvo polufinale između vaterpolista Novog Beograda i Partizana igra se u ponedeljak od 17 sati, a trener Novobeograđana Vladimir Vujasinović ističe da njegov tim želi trofej.

"Ništa nam neće značiti dobar rad u prethodna tri meseca ako u utorak ne podignemo pehar. Svaki tim će tražiti svoju šansu i moramo da pružimo najbolje partije ove sezone kako bi ispunili cilj. Partizan je odmoran, s druge strane uigranost je na našoj strani. Videćemo šta će biti važnije. Možda nedostatak ritma može da bude problem, ali to ostaje da se vidi u bazenu. Na primerima Kupa u Mađarskoj i Hrvatskoj vidimo da su dobri timovi podbacili", rekao je Vujasinović na konferenciji za medije.

Direktor Partizana Nikola Kuljača nada se da će crno-beli iznenaditi favorita.

"Sastajemo se sa timom koji nas je već dva puta pobedio. Osim poraza od Jadrana, imamo niz dobrih rezultata i veoma smo zadovoljni ostvarenim. Tražićemo šansu u našoj igri, ali Novi Beograd je favorit. Mi nismo imali takav ritam utakmica uoči prvog meča u ligi, a sad je situacija drugačija. To sad predstavlja probleme učesnicima Lige šampiona, a mi smo odigrali taman dovoljan broj mečeva. Regionalna liga nam je dobrodošla", istakao je Kuljača.

Duel između branioca trofeja Crevne zvezde i kragujevačkog Radničkog na programu je u ponedeljak od 19 sati, a Nikola Tomašević, sportski direktor Radničkog, respektuje crveno-bele.

"Zvezda je osvajač Kupa i tim za poštovanje. Fokusirani smo samo na Zvezdu i nadamo se dobrom rezultatu. Na svaki meč idemo da pobedimo. Raspored je zgusnut, tako da nema previše vremena za pripremu i trening", kaže Tomašević.

Trener vaterpolista Crvene zvezde Aleksandar Filipović prisetio se prošlogodišnjeg finala, gde je njegov tim slavio upravo protiv Kragujevčana.

"Imamo četiri izuzetne ekipe koje su to pokazale u domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kao i rivali, fokusirani smo na polufinale. Radničkii je kvalitetan, dva puta su nas pobedili, ali ovo je jedan meč gde jesi ili nisi. Prošle godine takođe nismo bili favoriti, a pobedili smo, nadam se da će se taj scenario ponoviti", rekao je Filipović.

Finale se igra 28. decembra od 19 sati, a istog dana od 16.30 na programu je finalni meč u ženskoj konkurenciji, gde će se sastati vaterpolistkinje Vojvodine i Crvene zvezde.

Trener Vojvodine Slađana Drazgić očekuje neizvestan duel u finalu.

"Drago mi je što se i ženski vaterpolo prati na ovaj način. Branimo istorijsku duplu krunu. Očekujem zanimljiv i neizvestan meč, znamo se dobro. Nadam se da će pehar poći sa nama u Novi Sad. To je naš cilj. Nemamo pritisak, ne osvrćemo se na prošlost. Imamo ulogu favorita, ali na to se ne obaziremo. Finale je jedan meč i sve je moguće. Oba tima mogu da dođu do pobede", istakla je Drazgić.

Ivana Ćorović iz Zvezde raduje se finalu.

"Uvek imamo visoke ciljeve. Ovo je četvrti susret sa Vojvodinom, sa tri puta smo izgubili. Favoriti su. Probaćemo da Kup vratimo u naše vitrine. Nadam se dobrom rezultatu. Imamo veliki broj mladih igračica koje su veoma energične. Kad je taj segment na nivou, mislim da možemo da igramo sa svakom ekipom", poručila je Ćorović.

Pijetlović i Mandić: Favoriti smo, nemamo pravo na kiks

Vaterpolisti Novog Beograda Duško Pijetlović i Dušan Mandić kažu da je tim spreman za predstojeći završni turnir Kupa Srbije.

"Mislim da smo fizički i psihčki spremni. Možda je ekipa pomalo umorna posle napornog puta u Tbilisi, ali imamo dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za duel sa Partizanom. Naš prvi cilj je da prođemo u finale i nadam se da ćemo biti na svom maksimumu, da ćemo odigrati onako kako znamo i umemo. Ništa manje ni više od toga. Ako bude tako, verujem da će i rezultat biti povoljan za nas", rekao je Pijetlović na konferenciji za medije.

Praveći poređenje sa predstojećim rivalom, Pijetlović je istakao prednosti Novog Beograda.

"Imamo dužu klupu nego Partizan. Oni imaju sedam, osam vrhunskih igrača, ali ostali prvotimci su veoma mladi igrači koji tek treba da stasaju i sazreju. Zato mislim da naša klupa, odnosno rezervni igrači treba da izvuku utrakmicu i nametnu ritam koji Partizan neće moći da izdrži. Kompletnost i kompaktnost naše ekipe je naš najveći adut", rekao je on.

Pijetlović smatra da će ovogodišnji finalni turnir Kupa Srbije biti izuzetno kvalitetan, kao retko kada ranije.

"Vidi se ogorman napredak kod svih mladih igrača u domaćem šampionatu. To je za svaku pohvalu. Moram da priznam da zaista uživam u vaterpolu dok igram ovde u svojoj zemlji na ovom nivou. Kvalitet je evidentan i mislim da naša liga nikada nije bila jača. I ovaj turnir Kupa će biti veliko uživanje za mene, a značajno iskustvo za sve mlade igrače", poručio je Pijetlović.

Još pre početka sezone Novobeograđani nisu krili da su njihove ambicije osvajanje trofeja u svim takmičenjima, a kapiten NBG Dušan Mandić ističe da tim mora da bude fokusiran ako želi prvi trofej ove sezone.

"Sada nemamo pravo na kiks. Ekipa se po prvi put nalazi u ovakvoj situaciji i zato moramo biti maksimalno fokusirani. Ali, ukoliko budemo igrali na nivou kao što je to bilo u poslednjih par utakmica, tu pre svega mislim na duele sa Brešom i Dinamom, u kojima se video veliki napredak u našoj igri, uveren sam da ćemo trijumfovati. Ipak, trenutno samo razmišljamo o Partizanu i idemo korak po korak", kaže Mandić.

U prvom duelu ova dva tima ove sezone u domaćem šampionatu Novi Beograd je naneo ubedljiv poraz Partizanu 22:5, dok su u drugom meču u Jadranskoj ligi Novobeograđani slavili rezultatom 12:9.

"Tu prvu utakmicu mi smo već zaboravili i izbrisali iz sećanja, jer to nije bio Partizan u svom pravom svetlu. Pobedili smo ih tada sa zaista velikom razlikom, ali već druga utakmica je bila sasvim driugačija i Partizan je tada igrao na visokom nivou. Oni će sigurno biti rasterećeniji u tom meču, jer smo mi favoriti. Međutim, svesni smo toga. Znamo šta nas očekuje. Poštujemo svakoga, ali ne plašimo se nikog".

Mandić je imao jasnu poruku za sve ljubitelje vaterpola.

"Voleo bih da igramo pred punim tribinama. To će biti praznik vaterpola, borba za prvi trofej. Svi ljubitelji vaterpola će imati priliku da uživaju u vrhunskom spektaklu, a siguran sam da neće biti lako i mislim da nijedna utakmica neće biti laka", zaključio je Mandić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.