fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

vaterpolo, sport, radnički, liga šampiona

Vaterpolisti Radničkog u teškoj grupi kvalifikacija za Ligu šampiona

Vaterpolisti Radničkog iza Kragujevca u kvalifikacijama za Ligu šampiona igraće u Budimpešti u grupi sa domaćim OSC -om, ruskim Sintezom, španskom Terasom i francuskim Turkoanom.

Kvalifikacije za Ligu šampiona ove godine igraju se u novom formatu, pa je 18 timova podeljeno u dva grada u ukupno četiri grupe, a samo dve ekipe izboriće se za elitu.

Radnički je u grupi B1, dok su u grupi B2 u Budimpešti grčki Vuljagmeni, italijanska Breša i rumunska Oradea.

Pobednici ove dve grupe sastaće se u finalnoj utakmici za plasman u Ligu šampiona.

Domaćin drugog turnira je italijanska Ortiđa, koja je u grupi A1 sa španskom Barselonom, rumunskom Steauom, Jadranom iz Splita i Primorcem iz Kotora, a pobednik te grupe ukrstiće koplja sa najboljim iz grupe A2, u kojoj su mađarski Solnok, zagrebačka Mladost, francuski Pej d'Eks i grčki Idraikos.

"Grupa nije mogla da bude laka, jer ima mnogo jakih ekipa u kvalifikacijama. Mi u grupi imamo tri ekipe koje su i prošle godine igrale Ligu šampiona - Terasu, Sintez i OSC , dok ćemo u slučaju osvajanja prvog mesta igrati najverovatnije sa Brešom za plasman u elitno takmičenje. Realno smo još uvek mlad klub, ali pokušaćemo da izborimo plasman u Ligu šampiona. Nisam ni preterano nezadovoljan žrebom, videćemo kako ćemo odigrati, to je najvažnije", rekao je Jugoslav Vasović, direktor Radničkog.

Kvalifikacije su planirane za sredinu novembra.

(Tanjug)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.