Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vaterpolisti Srbije bolji od Holandije; Hrvatska u polufinalu na Italiju, Mađari sa Španijom - | K-013 Portal

Vaterpolisti Srbije bolji od Holandije; Hrvatska u polufinalu na Italiju, Mađari sa Španijom

vaterpolo, srbija holandija

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je danas Holandiju posle peteraca sa 12:11 (2:1, 3:1, 1:4, 0:0 - 6:5) u meču za plasman od 9. do 12. mesta na Evropskom prvenstvu u Splitu.

Srbija će se u bici za devetu poziciju boriti protiv 8. septembra u 11.30 protiv selekcije Rumunije, koja je posle peteraca porazila Izrael sa 11:10 (2:2, 2:2, 2:2, 2:2, 3:2).

Istog dana u 10.00 za 11. mesto igraće Holandija protiv Izraela.

Savić: Još smo u depresiji, golmani nas održali u igri

Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić izjavio je danas posle trijumfa nad Holandijom u meču za plasman od 9. do 12. mesta na Evropskom prvenstvu u Splitu da je njegova ekipa još u depresiji.

"Delfini" su posle poraza Francuske u osmini finala (10:9) savladali danas Holanđane sa 12:11 posle peteraca i u četvrtak, 8. septembra u 11.30, očekuje ih duel protiv Rumunije za 9. mesto.

"Još smo u depresiji. Najbolje smo igrali u prvoj četvrtini, a zatim smo pali, nismo razmišljali o kontrama Holanđana. Golmani su nas održavali u igri, pa smo stigli do peteraca koji su ipak lutrija", izjavio je Savić, a preneo Vaterpolo savez Srbije.

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Dimitrije Rističević izjavio je da je pobeda najvažnija.

"Da smo izgubili, bila bi prava katastrofa. Nismo odgovorili na njihovo plivanje u teškoj, pre svega, psihološkoj utakmici. Najvažnija je pobeda", rekao je Rističević.

Hrvatska u polufinalu EP na Italiju, Mađari sa Španijom

Vaterpolisti Hrvatske u polufinalu šampionata Evrope u Splitu sastaće se sa Italijom, dok drugi polufinalni par čine Mađarska i Španija.

To je epilog današnjih četvrtfinalnih mečeva u kojima je Mađarska savladala Crnu Goru 11:8, Italija nadigrala Francusku 16:8, Španije je bila bolja od Grčke 9:5, a Hrvatska od Gruzije 15:5.

Polufinalni mečevi na programu su četvrtak 8. septembra.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.