Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vaterpolisti Srbije razbili Italijane za plasman u polufinale! - | K-013 Portal

Vaterpolisti Srbije razbili Italijane za plasman u polufinale!

vaterpolisti srbije, olimpijske igre tokio

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igrata u Tokiju, pošto su u četvrtfinalu pobedili Italiju 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2)

Za ulazak u finale naši vaterpolisti će u petak igrati protiv Španije, koja je u četvrtfinalu savladala SAD sa 12:8.

U najboljoj utakmici na olimpijskom turniru reprezentacija Srbije je deklasirala Italiju, zahvaljujući fantastičnoj igri u odbrani, pre svega golmana Branislava Mitrovića koji je imao gotovo nestvarnih više od 70 procenata odbranjenih šuteva.

Kao i svaki put kada se igra protiv Italijana sudije su bile na strani "azura", ali im danas to nije pomoglo. Iz 16 napada sa igračem više Italija je postigla samo pet golova, a o kriterijumu arbitara sve govori podatak sa je naš tim brojčanu prednost imao samo sedam puta.

U utakmici ravnopravnih protivnika takav odnos u isključenjima teško da je moguć, ali to nije poremetilo naše igrače, jer se uoči svakog duela sa Italijanima s tim računa u pripremi utakmice.

BIG PENA PARTY, BIG Pančevo

U prve dve četvrtine, kada je odlučen pobednik, vaterpolisti Srbije su pokušavali da napade rešavaju iz igre, bez forsiranja centara, i to je dalo rezultat. Sa distance su pogađali gotovo svi naši igrači i veoma brzo smo stekli veliku, a do poluvremena i nedostižnu prednost.

U trećoj i poslednjoj četvrtini preostalo je da se koncentrišemo na odbranu, bez nepotrebnog trošenja snage u napadu, i branioci titule su to praktično rutinski odradili.

Sada sledi duel protiv Španije, jedine selekcije koja je na turniru zabeležila sve pobede i biće to prilika da se revanširamo za poraz koji su nam naneli na startu turnira.

Igrač više: Srbija 7 (3), Italija 16 (5) Peterci: Srbija 1 (0)

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.