Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vaterpolisti Zvezde pobedili Partizan za finale Kupa Srbije - | K-013 Portal

Vaterpolisti Zvezde pobedili Partizan za finale Kupa Srbije

vaterpolo, zvezda, partizan, kup srbije

Vaterpolisti Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su u prvom polufinalnom meču bili bolji od Partizana rezultatom 9:7.

Neizvesna borba se vodila u prvom poluvremenu, kada je rezultat bio 5:4 u korist crveno-belih. U nastavku se Zvezda rezultstski odvojila, povela 8:4, a Partizan je tek u samoj završnici prišao na dva gola minusa. Crveno-beli će se za trofej boriti sa boljim iz duela Radnički – Novi Beograd, koji se igra od 19 sati i 15 minuta.

Briljirao je nekadašnji igrač Partizana, a sada golgeter Crvene zvezde, Gavril Subotić, koji je postigao šest golova. Kod crno-belih se istakao Andrej Barać sa četiri.

Zvezda je vodila tokom većeg dela utakmice. U prvom periodu crveno-beli su tri puta imali minimalnu prednost, da bi sredinom druge četvrtine golom Subotića prvi put došli do “+2”. Međutim, Barać i Arsenije Mitrović su poravnali na 4:4, da bi Subotić svojim trećim golom vratio svom timu prednost pred odlazak na odmor.

Crveno-beli su serijom 3:0 otvorili drugu četvrtinu. Precizni iz peterca su bili Veljko Tankosić i Subotić, dok je jedan gol dodao i Miloš Vukićević. U samoj završnici trećeg dela igre Barać je smanjio na 8:5, a isti igrač je dodatno smanjio zaostatak Partizana šest minuta pre kraja. Petar Kasum je dva i po minuta pre kraja susreta obezbedio Zvezdi pobedu golom za 9:6, a u poslednjem napadu crno-beli su postigli sedmi gol.

Iako je bilo najavljeno, RTS nije prenosio meč između Crvene zvezde i Partizana, a za sada nije poznato da li će ljubitelji vaterpola moći da gledaju meč Radničkog i Novog Beograda.

PARTIZAN: Bulajić, Živojinović, Barać 4, Nešić, Šofild, Gak, Dimitrijević, Mitrović 1, Božović, Cvetković, Andrin 2, Bućan, Glušac, Timotijević. Trener: Korolija.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Kasum 1, Marković, Subotić 6, Milojević, Vićković, Basara, Vukićević 1, Šulc, Stojanović, Trtović, Aleksić, Smiljević. Trener: Filipović.

(waterpolovesti.com)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.