Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Važna pobeda Bikova u Novom Sadu pred Wild card rundu - | K-013 Portal

Važna pobeda Bikova u Novom Sadu pred Wild card rundu

američki fudbal, banat bulls, banatski bikovi, sport

Još jedan vikend i još jedna tesna utakmica. Bikovi su ovog vikenda gostovali u Novom Sadu i kući se vratili kao pobednici. Ovog puta savladana je ekipa Wild Dogs rezultatom 46:49. Iako je ekipa Novog Sada povela na samom startu, Banat je preuzeo brzo vođstvo preko iskusnih hvatača Bratislava Bošnjaka i Marija Lugonje i na poluvreme su otišli rezultatom 17:25.

U drugom poluvremenu, Wild Dogs su u jednom trenutku opet preuzeli vođstvo, kada je Verner Štajner vezao tačdaun u napadu i potom presekao loptu.  Ipak su Bikovi smireno ušli u završnicu i vezali su dva tačdauna pred kraj preko Zorana Todorovića i Vanje Lugonje. Ali onda su uzvratili Novosađani i 16 sekundi pred kraj poentirali i preuzeli vođstvo. Iskusnoj ekipi Bikova je bilo sasvim dovoljno 16 sekundi da se približe protivničkoj endzone I potom je bilo potrebno 5 sekundi da postignu tačdaun preko Vanje Lugonje i time stave konačan rezultat – 46:49.

Odbrana Bikova ovaj put nije postigla ni jedan poen, ali su se zato istakli sejfti Mikailo Radević I povratnik u klub defanzivni bek Slavoljub Dukovski, koji je istakao da je ovo jedna velika pobeda za Bikove pred samu završnicu takmičenja:

„Prva utakmica nakon povratka u matični klub i velika pobeda za nas. Jako bitna pobeda da se u plejof uđe u pobedničkom ritmu. Za 7 dana nas očekuje nova utakmica, najverovatnije protiv istog protivnika u wild card rundi, verujemo u novu pobedu. Ima još par stvari koje treba ispraviti da bi to izgledalo još bolje za samu završnicu prvenstva, ali generalno dobra timska partija. Drago mi je da sam deo ove ekipe i lepo je biti kuci. Verujem da ovaj tim može dosta, iako nije fudbal na koji smo svi navikli, uvek je zanimljivo igrati, a nama ostaje da se što bolje spremimo i pokažemo da smo zaista jedna od najboljih ekipa u Srbiji.“

Bikove sada čeka utakmica Wild card runde protiv istog protivnika, Wild Dogs, koja će se odigrati u nedelju u 14:00 na terenu kod Hale sportova u Pančevu. I ova utakmica, kao i sve do sada, će se igrati bez prisustva publike. Zato će za sve svoje navijače ekipa Banat Bulls-a de se potrudi da detaljno prenose kretanje rezultata na zvaničnim profilima kluba na društvenim mrežama. Ako ne možete da budete uz njih na tribinama, moći ćete da budete online!

(J. V.)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.