Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ajntraht posle penala do trofeja u Ligi Evropa - | K-013 Portal

Ajntraht posle penala do trofeja u Ligi Evropa

liga evrope, fudbal, ajntraht, glazgov rendzers

Fudbaleri Ajntrahta osvojili su titulu u Ligi Evropa, pošto su u finalu u Sevilji posle boljeg izvođenja penala pobedili Glazgov Rendžers.

Posle 120 minuta igre, pred gotovo 39.000 navijača na stadionu „Ramon Sančes Pishuan“, rezultat je bio 1:1, a posle penala 5:4 za Ajntraht koji je ovim trijumfom obezbedio nastup u Ligi šampiona naredne sezone.

Tragičar Rendžersa bio je Aron Remzi čiji je udarac sa bele tačke odbranio Kevin Trap, da bi odlučujući penal za veliko slavlje nemačkih navijača pogodio Rafael Santos Bore.

Ovo je prva evropska titula za Ajntraht otkako je pobedio Borusiju Menhengladbah 1980. godine u nemačkom finalu Kupa UEFA, prethodnici Lige Evropa. 

Takođe, tim iz Frankfurta postao je treći neporažen tim koji je osvojio titulu u eri Lige Evrope, posle Čelsija 2019. i Viljareala 2021. godine.

U prvih 45 minuta meča nije bilo golova, a bliži pogotku bio je Ajntraht koji je bio opasniji i konkretniji. Najbolju šansu imao je Ansgar Knauf u 20. minutu, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora zaustavio Alan Mekgregor.

Škotski tim je poveo u 57. minutu nakon što je Aribo iskoristio grešku defanzivaca nemačkog tima, ali je Ajntraht 12 minuta kasnije izjednačio. Srpski fudbaler Filip Kostić je odlično našao Rafaela Santosa Boru na petercu koji je poslao loptu u mrežu za 1:1.

Do kraja regularnog dela igre i produžetaka nije bilo golova, pa je sve rešeno posle penala.

Sigurni sa bele tačke za Ajntraht bili su Kristofer Lenc, Ajdin Hrustrić, Daiči Kamada, Filip Kostić i Rafael Bore. Osim Remzija, za Rendžers su pogađali Džejms Tavernije, Stiven Dejvis, Skot Arfild i Kemar Rufi.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.