Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Antić: Izbacuju nas iz lige jer nismo želeli sa sudijama da nameštamo utakmice - | K-013 Portal

Antić: Izbacuju nas iz lige jer nismo želeli sa sudijama da nameštamo utakmice

dinamo vranje, fudbal

Ne stišava se bura posle prekida utakmice u Sremskoj Mitrovici između Radničkog i Dinama. Odmah posle prekida, javnosti se obratio prvi čovek Vranjanaca, Dragan Antić, a na poslednjoj konferenciji za medije reč je imao i njegiv sin, Marko, predsednik kluba.

– Nisam bio na utakmici, ali sam je pogledao. Ništa novo od sudije koji je sklonjen sa liste sudija Superlige. Pogledajte samo prethodne utakmice koje je sudio Milan Ilić. Primer je raniji meč Spartaka i Borca kada su Čačani sedeli na travi u znak protesta, a njihov golman ispucavao loptu namerno u aut zbog skandaloznog suđenja. Zatim duel Novog Pazara i Javora kada su ga domaći igrači jurili po terenu. Posle te utakmice i ministar Rasim Ljajić se žalio na suđenje i rekao je da je sudija poslat po zadatku. To se nama, evo, dogodilo u odlučujućoj utakmici u borbi za opstanak – rekao je, pored ostalog, Marko Antić, a potom i nastavio:

– Ilića su i nama poslali sa zadatkom. Kada smo prethodne sezone odbili da učestvujemo u nameštanju utakmica u Superligi, odmah su se okrenuli protiv nas i izbacili su nas iz lige. Nismo želeli sa sudijama da učestvujemo u nameštanju mečeva i tada je sve počelo. Sada se sve to nastavlja i u Prvoj ligi. Potpuno isti scenario.

Nikola Stojanović, pomoćni trener, istako je da je ekipa imala samo jedan cilj, a to je da se sportski suprotstavi rivalu i da se na terenu odluči o pobedinku.

– Nemamo nikakve primedbe na račun igrača Radničkog. Oni su se borili za grb, tabelu, opstanak. Imali smo vođstvo, ali onda je sudija počeo da unosi nervozu u naše redove. Što se tiče prekida, ako smatraju da smo nešto pogrešili, neka nas sankcionišu. Ali, neka prvo pogledaju razloge zašto su ranije prekidane utakmice. Setite se da su pre nekoliko nedelja fudbaleri pirotskog Radničkog sedeli na travi, da su igrači Kabela aplaudirali sudijama… Mi smo izgubili u Čačku, ali je suđenje bilo korektno. Poraženi smo i u Kraljevu od Sloge koja je prežaljena, ali smo izgubili svojom krivicom – kazao je Stojanović.

Najmanje na ovoj konferenciji za medije pričalo se o sledećoj, ujedno poslednjoj utakmici Dinama u Prvoj ligi. Duel u sredu protiv Loznice biće oproštajni u ovom rangu za Vranjance pred povratak u Srpsku ligu Istok, posle tačno šest godina.

(MaxBet Sport)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.