Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Čelsi osvojio Ligu šampiona! - | K-013 Portal

Čelsi osvojio Ligu šampiona!

liga sampiona, celsi osvojio ligu sampiona

Fudbaleri Čelsija osvajači su Lige šampiona za sezonu 2020/2021! Oni su u finalu na stadionu "Dragao" u Portu nadigrali Mančester siti i slavili trijumf rezultatom 1:0 (1:0).video icon

Jedini gol na utakmici, koja je obilovala tempom, uzbuđenjima i sjajnim fudbalom, postigao je Kai Haverc u 42. minutu.

Čelsi je tako ponovio najveći uspeh u klupskoj istoriji i osvojio drugu titulu u Ligi šampiona koju je osvojio i 2012. godine.

Sjajnom meču prisustvovalo je 14.100 navijača, prema zvaničnim podacima UEFA.

Tomas Tuhel nije iznenadio postavom, a iako je Pep Gvardiola navikao da izvodi tim bez klasičnog napadača, ovog puta nije imao ni "devetku", a ni zadnjeg veznog, što samo po sebi jeste neobično za ovakav susret.

Niko se nije odmah otvorio, ali je od samog početka ritam utakmice bio izuzetan.

Posle nekoliko poluprilika, najbolje šanse su propustili Rahim Sterling na jednoj, odnosno, Timo Verner u dva navrata na drugoj strani.

Nemac je, čini se, imao izglednije prilike, ali je u jednoj situaciji promašio ceo fudbal, a u drugoj veoma slabo zahvatio loptu.

Najbolju priliku Mančester siti je imao u 27. minutu. De Brujne je odložio za Fila Fodena, on se namestio ispred golmana i šutirao, ali se pojavio Ridiger i izblokirao ga u poslednjem momentu.

Nastavili su engleski timovi da igraju u jakom ritmu, a u 37. minutu nije ga izdržao Tijago Silva i morao je prinudno da napusti teren. Umesto njega je ušao Andres Kristensen.

Pet minuta kasnije Čelsi je poveo. Mejson Maunt je video rupu u odbrani Sitija i poslao pas od 50 metara za Kaija Haverca kojim ga je spojio sa golom.

To je tačno bio prostor gde bi eventualno bio zadnji vezni Sitija da je bio na terenu. Haverc je stigao do lopte pre Edersona, obišao ga i potom rutinski sproveo loptu u praznu mrežu.

Izraz lica Pepa Gvardiole najbolje je oslikao u kakvom je čudu bio zbog ovako lako primljenog gola, "na foru".

Nije se mnogo toga promenilo u nastavku, a Gvardiola je i dalje čekao sa izmenama. Ipak, prinudnu je morao da napravi u 57. minutu kada je Kevin de Brujne dobio udarac u lice posle duela sa Ridigerom.

Odmah mu se pojavilo plavetnilo ispod oka i u suzama je morao da napusti finale. Kakva šteta za njega...

Ušao je Gabrijel Žesus, a ubrzo i Fernandinjo kao pominjani zadnji vezni umesto ofanzivno nastrojenog Bernarda Silve.

Siti jeste napadao sve žešće, ali nije bilo nijedne prave šanse, dok je Čelsi u 73. minutu propustio priliku da nokautira grogiranog rivala.

Kai Haverc je povukao kontru, ispratio ga je Kristijan Pulišić, ponudio mu se na desnoj strani, dobio loptu, pokušao da "bocne" preko Edersona i – promašio. Tomas Tuhel je pao na kolena u neverici...

U poslednjih 15 minuta šansu je dobio i Serhio Aguero, a drama je dostigla vrhunac jer je Siti sve žešće napadao.

Međutim, igrači Čelsija su bili neverovatno taktički disciplinovani, uspeli su da izdrže do kraja i tako postanu novi šampioni Evrope!

(RTS, RTV, B92)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.