Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crvena zvezda gostuje poslednjeplasiranoj Mačvi - | K-013 Portal

Crvena zvezda gostuje poslednjeplasiranoj Mačvi

Trener Dejan Stanković još uvek ne zna za poraz u domaćem prvenstvu, pa je teško verovati da bi poslednjeplasirana Mačva mogla da ga „saplete“. Novi strateg crveno-belih uspeo je da od početka prolećnog dela sezone da da igri svoj pečat, sa konstantnim presingom na sredini terena i čvrstom igrom u odbrani.

Međutim, uprkos dobrim rezultatima, dve pobede (Čukarički, Vojvodina) i dva pomenuta remija, utisak je da se crveno-beli muče u napadu i da imaju problem da postignu gol iz uigrane akcije. Većina pogodaka do sada je bila plod individualnog kvaliteta igrača, a mreže rivala uglavnom su se tresle posle šuteva iz daljine.

Najveći problem Zvezdi verovatno trenutno predstavlja to što su napadači van forme. Ričmond Boaći nije od početka drugog dela sezone pokazao bog zna kakve partije, a na večitom derbiju protiv Partizana ponovo se povredio.

Milan Pavkov je dobio priliku od prvog minuta u pobedi nad Vojvodinom (2:0), ali na terenu ne samo da nije opravdao kvalitet već nije pokazao ni bledu senku onog igrača koji je pre samo godinu i po dana maltene sam srušio Liverpul u Ligi šampiona sa dva pogotka. Stanković je u nekoliko navrata isprobao u špicu i Aleksu Vukanovića, kome ta pozicija nije strana dok je igrao u Napretku, ali je poslednjih godinu dana bio samo krilni napadač.

Vukanović je na poziciji klasične devetke ostavio bolji utisak od dvojice pomenutih napadača, ali ni on nije uspeo da zatrese mrežu.

Na kraju, Stankoviću ostaje kao opcija i Portugalac Tomane koji je dobijao šansu na pripremama, ali ga u zvaničnim mečevima uglavnom nema ni u protokolu.

Postoji pretpostavka da je portugalski napadač na „ledu“ zbog promašaja penala u Atini i da je Stankoviću sugerisano da ne računa mnogo na njega, ali to još uvek nije zvanično potvrđeno.

Logično je da u narednim mečevima, možda već protiv Mačve, upravo Tomane dobije priliku u trenutnom nedostatku boljih rešenja. Kad god da mu se ta šansa ukaže, to će mu verovatno biti poslednja prilika da spasi svoj status i ubedi trenera da i posle leta računa na njega.

(Danas)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.