Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Crvena zvezda izborila mesto u Ligi Evrope - | K-013 Portal

Crvena zvezda izborila mesto u Ligi Evrope

crvena zvezda, liga evrope, fudbal, sport

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u Ligu Evrope, pošto su večeras na neutralnom terenu u Nikoziji pobedili jermenski Ararat sa 2:1 (1:0).

Pogotke za prvaka Srbije postigli su Aleksandar Katai u 45. i Dijego Falčineli u 60. minutu, a strelac gola za Ararat bio je Lima Duarte u 72. minutu.

Utakmica je trebalo da se igra u Jerevanu, ali je Evropska fudbalska unija odlučila da zbog oružanog sukoba Jermenije i Azerbejdžana ona bude odigrana na Kipru.

Na stadionu na kome je pre dve sedmice eliminisana iz kvalifikacija za Ligu šampiona, Zvezda je večeras uspela da potvrdi status favorita i četvrtu godinu zaredom igraće u evrokupovima.

Pre tri godine crveno-beli su nastupili u Ligi Evrope, a potom su dve godine uzastopno bili učesnici Lige šampiona.

Zvezda je propustila više prilika da duel protiv Ararata reši mnogo pre kraja, a na kraju je do poslednjeg minuta morala da strepi.

Posle vođstva od 2:0 Zvezda se nije povukla i Falčineli je imao stopostotnu šansu da reši sve dileme oko pobednika, ali je šutirao u golmana i umesto da bude 3:0, Jermeni su iz kontranapada smanjili na 2:1.

U završnici je ipak došao do izražaja veći kvalitet Zvezdinih fudbalera i Ararat do kraja nije imao izgledniju priliku da izbori produžetke.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.