Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Danas počinje Prvenstvo Evrope u fudbalu, za srpske fudbalere samo na malim ekranima - | K-013 Portal

Danas počinje Prvenstvo Evrope u fudbalu, za srpske fudbalere samo na malim ekranima

evropsko prvenstvo u fudbalu

Utakmicom između Italije i Turske u Rimu večeras počinje 15. prvenstvo Evrope u fudbalu, koje je trebalo da se održi prošle godine, ali je moralo da bude odloženo zbog pandemije korona virusa.

Za titulu će se boriti 24 nacionalne selekcije, a utakmice će biti igrane u 10 država i 11 gradova - Rimu, Amsterdamu, Glazgovu, Bukureštu, Bakuu, Budimpešti, Minhenu, Sankt Peterburgu, Kopenhagenu, Sevilji i Londonu.

Završnica šampionata, obe polufinalne i finalna utakmica, biće na londonskom Vembliju.

Titulu brani Portugalija, koja je 2016. godine u finalu savladala Francusku, a i ovo prvenstvo, peto zaredom, proteći će bez reprezentacije Srbije, koja pod tim imenom još nije uspela da se plasira na kontinentalni šampionat.

Srpski fudbaleri poslednju put su na prvenstvu Evrope igrali 2000. godine pod imenom Jugoslavija.

U grupi A su Italija, Turska, Švajcarska i Vels, u grupi B Finska, Belgija, Danska i Rusija, u grupi C Holandija, Austrija, Severna Makedonija i Ukrajina, u D grupi Hrvatska, Škotska, Engleska i Češka, u grupi E Švedska, Španija, Poljska i Slovačka i u grupi F Portugalija, Mađarska, Nemačka i Francuska.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.