Danas Skupština FSS: Superliga kreće od 1. avgusta? -
fudbal, FSS, Fudbalski savez Srbije, sport

Danas Skupština FSS: Superliga kreće od 1. avgusta?


Redovna godišnja Skupština Fudbalskog saveza Srbije održava se danas na Kopaoniku. Osim nekoliko odluka, od finansijskog izveštaja i ostalih proceduralnih stvari, biće poznat i konačan sastav dva najjača domaća klupska takmičenja.

Odmah posle Skupštine zasedaće i Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije koji će ustanoviti konačan broj klubova i sastav Superlige i Prve lige Srbije, kao i sistem takmičenja za sezonu 2020/2021. Očekuje se da se usvoji i predlog da nova sezona u Superligi startuje 1. avgusta.

Predlog je da se od sledeće sezone u Superligi takmiči 20, a u Prvoj ligi 18 timova. Inače, pošto je Grafičar najavio da odustaje od učešća u Superligi, a Sinđelić da istupa iz Prve lige Srbije, biće zanimljivo videti konačan spisak učesnika ova dva ranga takmičenja.

Jedan od predloga koji stoji pred Skupštinom FSS je i onaj od pre nekoliko nedelja, da od sledeće sezone svaki superligaški klub u startnoj postavi morati da ima najmanje po dvojicu igrača mlađih od 21 godine, pa se ovo tumači kao pokušaj da najtalentovaniji srpski fudbaleri dobiju priliku i što brže napreduju. Zanimljivo je da je ovo pravilo funkcionisalo tokom prošle sezone u Prvoj ligi Srbiji.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije vesti pročitaj ovde!

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com