Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Debakl Superlige posle 48 sati - izašli svi Englezi, Milan, Inter i Atletiko...Juventus ne odustaje, čekaju se Real i Barsa - | K-013 Portal

Debakl Superlige posle 48 sati - izašli svi Englezi, Milan, Inter i Atletiko...Juventus ne odustaje, čekaju se Real i Barsa

superliga, fudbal

Evropska Superliga, najavljeni projekat bogatih fudbalskih klubova, tokom noći se definitivno raspao.

Posle Mančester Sitija i Čelsija ligu su zvanično napustili svi engleski klubovi - Mančester junajted, Totenhem, Liverpul i Arsenal, iz Italije Milan i Inter, dok je Atletiko za sada jedini iz Španije koji je napustio Superligu.

Italijanski Milan izdao je kratko saopštenje u vezi sa ESL.

"Glas i briga navijača širom sveta u vezi sa projektom Superlige su snažni i jasni i naš klub mora da ostane osetljiv i pažljiv prema izboru onih koji vole ovaj sport", navodi se na sajtu Milana.

To znači da su u Superligi zvanično ostala još samo tri kluba – Real, Barselona i Juventus.

U međuvremenu stiglo je i saopštenje Superlige u kome se kaže da se još uvek razmatraju odgovarajući koraci, kako bi se izmenio projekat.

"Nerazuri" su objavili da se povlače iz projekta koji za cilj ima stvaranje Superlige.

Juventus ne odustaje od Superlige

Nove informacije u vezi sa Superligom Evrope stižu nam iz Italije. Fudbalski klub Juventus izgleda da ne želi da odustane od ovog projekta.

"Juventus zna za namere pojedinih klubova da se povuku iz Superlige, iako procedure nisu završene. Juventus je još uvek uveren u projekat i smatra da postoji još malo prilika da se projekat realizuje", preneo je poznati novinar Fabricio Romano saopštenje "Stare dame".

Ima zaista mnogo protivrečnih informacija, pošto je u sredu u toku dana predsednik ovog kluba Andrea Anjeli dao izjavu u kojoj se praktično pomirio sa činjenicom da Superliga nema perspektivu.

Očekuju se saopštenja i preostalih klubova – Reala, Barselone.

"Barselona neće pristupiti Superligi dokle god sosiosi (navijači i vlasnici kluba) to ne izglasaju. Ovo je njihov klub, na njima je da odluče", istakao je predsednik katalonskog giganta Đoan Laporta.

Suštinski, to znači da je ideja o stvaranju Superlige osujećena, ako ne zauvek, onda makar na određeni vremenski rok.

Predsednik "stare dame" Andrea Anjeli je neposredno pre onlajn sastanka na kojem je odlučeno da će doći do organizacionih promena, a vrlo verovatno i obustavljanja ideje, dao intervju u kojem je istakao da će sve biti u redu.

"Postoji krvni pakt između naših klubova. Superliga je projekat koji ima 100% šanse da uspe, hajde da nastavimo dalje. Neće biti štete nacionalnim prvenstvima, uspeh je zagarantovan i spremni smo da pregovaramo", rekao je Anjeli.

"Takmičenje simulira šta mladi ljudi rade na digitalnim platformama u takmičenjima Kol of djuti i Fortnajt."

Međutim, mnogo se promenilo tokom noći, pakt je očigledno propao i sada se očekuje da Anjeli podnese ostavku u Juventusu, iako je on to demantovao, a isto bi mogao da učini Florentino Peres, predsednik Superlige i Real Madrida.

Asocijacija klubova se sastaje – nepoznato da li će pozvati Engleze nazad

Odbor Asocijacije evropskih klubova (ECA) sastaće se danas da diskutuje o događajima koji su uznemirili fudbal prethodnih dana.

Posle objave pokretanja Superlige svih 12 klubova osnivača napustilo je ECA.

Ipak, engleski klubovi koji su bili među osnivačima su pokrenuli proces povlačenja iz Superlige. Nije poznato da li će šest engleskih klubova, koji su u međuvremenu odustali od Superlige, biti odmah pozvano nazad u ECA.

Sprema se tužba protiv Engleza "jer su ubili Superligu"

Izgleda da engleskim fudbalskim klubovima tužba neće stići samo od sponzora i osnivača Superlige Evrope.

Španska "Marka" prenosi da će Real, i Barselona, uz italijanski Juventus, tužiti odbegle ostrvske timove.

"Real, Barselona, Atletiko i Juventus tužiće Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti, Čelsi, Totenhem i Arsenal jer su takmičenje koje je trebalo promeniti fudbal ubili samo 48 sati nakon njegovog rođenja", piše "Marka" između ostalog.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.