Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Engleska ubedljiva protiv Irana na startu SP - | K-013 Portal

Engleska ubedljiva protiv Irana na startu SP

engleska, iran, svetsko prvenstvo, fudbal

Fudbalska reprezentacija Engleske pobedila je danas u Dohi selekciju Irana sa 6:2, u utakmici prvog kola Grupe B na Svetskom prvenstvu.

Golove za Englesku su postigli Džud Belingem u 35, Bukajo Saka u 43. i 62. minutu, Rahim Sterling u prvom minutu nadoknade prvog dela, Markus Rašford u 71. i Džek Griliš u 90. minutu.

Dva gola za Iran postigao je Mehdi Taremi u 65. minutu i u 13. minutu nadoknade sa penala.

Prvo poluvreme na stadionu Halifa obeležio je sudar glavama golmana Irana Alireze Bejravanda i njegovog saigrača Madžeda Hosejnija u osmom minutu.

Pauza je trajala desetak minuta, da bi ubrzo zbog mogućeg potresa mozga teren napustio Bejravand.

Engleska je prvu prliku imala u 30. minutu, kada je loptu u kazneni prostor poslao Saka, a Mejson Maunt pogadja spoljni deo mreže.

Dva minuta kasnije korner je izveo Kiran Tripije, a glavom prečku pogadja Hari Megvajer.

Engleska je dominaciju krunisala u 35. minutu, nakon što je centaršut u kazneni prostor uputio Luk Šou, dok je najviši u skoku bio Belingem.

Na drugi gol se čekalo osam minuta. Posle kornera Megvajer je glavom odložio loptu do Sake, koji je preciznim udarcem savladao golmana Hoseina Hoseinija.

Brazilski sudija Rafael Klaus produžio je 14 minuta prvo poluvreme, a u prvom minutu nadoknade gol je postigao Sterling, nakon asistencije Harija Kejna.

U drugom poluvremenu uzbudjenja nije bilo sve do 62. minuta. Sterling je dodao loptu do Sake, koji ulazi u šesnaesterac i prolazi dvojicu iranskih igrača, a zatim levom nogom postiže drugi gol na meču.

Iran je smanjio u 65. minutu, kada je lopta posle udarca Taremija od prečke ušla u gol.

Samo što je ušao u igru u strelce se upisuje i Rašford u 71. minutu. On je iskoristio asistenciju Kejna, izašao sam pred golmana i poslao loptu u mrežu.

Engleska je do kraja postigla i šesti gol, u 90. minutu. Asistenciju ka Kalumu Vilsonu je uputio Belingem, a Vislon zatim pred golom dodaje do Griliša.

Posle gledanja video snimka brazilski sudija je u 11. minutu nadoknade pokazao na penal za Iran. Džon Stouns je u kaznenom prostoru povukao za dres Taremija, a upravo Taremi je dva minuta kasnije bio precizan sa penala.

U ovoj grupi večeras od 20.00 igraju Vels i SAD.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.