Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website FIFA: Odbačene žalbe Brazila i Argentine, moraće da igraju kvalifikacije za Katar - | K-013 Portal

FIFA: Odbačene žalbe Brazila i Argentine, moraće da igraju kvalifikacije za Katar

fifa, fudbal, katar, argentina, brazil

Međunarodna fudbalska federacija odbacila je žalbe Brazila i Argentine, pa će te dve reprezentacije morati da odigraju utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Utakmica Brazila i Argentine igrana 5. septembra u Sao Paolu, prekinuta je posle sedam minuta, nakon što su brazilske zdravstvene vlasti i federalna policija upali na teren zbog kršenja protokola u vezi sa korona virusom četvorice argentinskih fudbalera.

Četvorica argentinskih reprezentativaca iz Premijer lige Emilijano Buendija, Emilijano Martines, Đovani Lo Selso i Kristijan Romero suspendovani su na po dve utakmice u organizaciji Fife jer su falsifikovali podatke u vezi sa korona virusom, kako bi ušli u Brazil iz Velike Britanije, koja je u to vreme bila na crvenoj listi.

Obe reprezentacije plasirale su se na Svetsko prvenstvo kao dve najboljeplasirane iz južnoameričkih kvalifikacija i bez te utakmice, a prošlog meseca odigrale su nerešeno.

Odlukom Fife, Brazil i Argentina odigraće utakmicu bez takmičarskog značaja, najverovatnije u septembru.

Dva Saveza mogu da se žale Sudu za sportsku arbitražu.

Novom odlukom, svetska kuća fudbala umanjila je novčane kazne Brazilu i Argentini. Brazil će platiti 250.000 švajcarskih franaka umesto 550.000 zbog narušavanja reda i bezbednosti, a Argentina će platiti 100.000, umesto 250.000 švajcarskih franaka zbog neispunjavanja obaveza u vezi sa redom i bezbednosti, pripremom i učešćem u utakmici.

Takođe, oba Saveza platiće još po 50.000 švajcarskih franaka zbog otkazivanja utakmice.

Prema ranijem dogovoru, Brazil i Argentina odigraće prijateljsku utakmicu 11. juna u Melburnu.

Na Svetskom prvenstvu u Kataru Brazil će igrati protiv Srbije, Švajcarske i Kameruna, a Argentina protiv Meksika, Poljske i Saudijske Arabije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.