Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fifa otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog vredjanja Borjana - | K-013 Portal

Fifa otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog vredjanja Borjana

fudbal, fifa, milan borjan, hrvatska

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS), zbog uvredljivog transparenta i vredjanja golmana Kanade Milana Borjana.

Fifa je saopštila da se optužbe protiv HNS-a odnose na ponašanje hrvatskih navijača i navela je pravila u vezi diskriminacije i bezbednosti na utakmicama.

Borjan, koji je član Crvene zvezde, rodjen je u Kninu, a on i njegova porodica su rodni grad napustili 1995. godine nakon vojne operacije Oluja.

Hrvatska je u nedelju savladala Kanadu sa 4:1, u utakmici drugog kola Grupe F na Svetskom prvenstvu, i tako je eliminisala severnoameričku selekciju iz daljeg takmičenja.

Fifa nije odredila vremenski rok za donošenje odluke, a ovakvi slučajevi se uglavnom završe novčanom kaznom.

Ranije danas Fifa je izrekla prvu novčanu kaznu na Svetskom prvenstvu u Kataru, pa će Fudbalski savez Nemačke morati da plati 10.000 švajcarskih franaka jer nije doveo igrača na konferenciju za novinare koja je obavezna dan pre utakmice.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.