Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fifa: Reprezentacija Rusije bez himne i zastave - | K-013 Portal
rusija, ukrajina, fifa

Fifa: Reprezentacija Rusije bez himne i zastaveMeđunarodna fudbalska federacija (Fifa) donela je odluka da, zbog ruskog napada na Ukrajinu, na tlu Rusije neće biti međunarodnih fudbalskih utakmica.

"Zbornaja" će svoje utakmice igrati na neutralnom terenu bez gledalaca.

Fifa je u svom saopštenju zapretila Rusiji isključenjem ako se situacija brzo ne popravi.

Takođe, ruska fudbalska reprezentacija neće smeti da koristi ni rusku himnu ni rusku zastavu.

Odluka je donesena jednoglasno, poručili su iz Ciriha.

"Fifa će nastaviti svoj dijalog s MOO-om, Uefa i drugim sportskim organizacijama kako bi odredila sve dodatne mere ili sankcije, uključujući i potencijalno isključenje iz takmičenja, koje će se primeniti u bliskoj budućnosti ako se situacija ne bude brzo popravljala", poručili su iz Fifa.

Poslednjih dana brojni savezi, fudbalski stručnjaci i igrači vrše pritisak na Fifa da Rusiji zabrani učešće na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Poljska, Švedska i Češka već su najavile da sledećeg meseca neće igrati dodatne kvalifikacije za Svetsko prvenstvo sa Rusima, a predsednik Francuskog fudbalskog sveza (FFF) Noel Le Gret poručio je kako bi Rusiju trebalo isključiti sa Mundijala.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.