Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website FK Partizan zahteva od FSS smenu Dejana Filipovića - | K-013 Portal

FK Partizan zahteva od FSS smenu Dejana Filipovića

fk partizan, fss, dejan filipovic

 Fudbalski klub Partizan zahtevao je danas smenu predsednika sudijske komisije Dejana Filipovića, i najavio da će zvanično tražiti od FSS da se ispita komunikacija sudija na meču Partizan-Javor.

„Fudbalski klub Partizan ne može i neće da ostane nem na sva jučerašnja dogadjanja u fudbalskom prvenstvu Srbije, koje se iz kola u kolo degradira, usled nečasnog delovanja odredjenih ljudi i grupacija“, piše u saopštenju.

Partizan je nezedovoljan sudjenjem na prvenstvenom meču protiv Javora, koji je juče u Humskoj završen nerešeno 3:3, a klub je naveo da taj meč „predstavlja flagrantan primer kršenja pravila fudbalske igre i potpuno obesmišljava postojanje i upotrebu VAR tehnologije u srpskom fudbalu“.

„Jasno je da u srpskom fudbalu vlada potpuna konfuzija medju igračima, trenerima i svim klubovima o tome na koji način funkcioniše VAR sistem u srpskom fudbalu“, dodaje se u saopštenju.

Klub navodi i da je glavni sudija utakmice Andrija Stojanović posle konsultovanja sa sudijama u VAR sobi dosudio penal za Javor koji nije postojao. Pred kraj utakmice sudija, takodje posle konsultovanja VAR-a nije dosudio penal za Partizan posle starta nad Igorom Vujačićem.

„Ovakvo ponašanje svih sudija, na terenu i u VAR sobi nije slučajno, već su isti očigledno poslati sa zadatkom da otvoreno dele (ne)pravdu na štetu našeg kluba“, naveo je Partizan.

„FK Partizan će od FSS zahtevati da zvanično ispita proceduru upotrebe VAR tehnologije, odnosno komunikacije izmedju sudija na ovoj utakmici, a sve kako bi se utvrdilo kako su i na koji način donošene odluke u spornim situacijama. Ne čuveno je da se glavni sudija ne udostoji da pogleda i proveri sporne situacije, već autoritativno donosi odluke“, stoji u saopštenju.

Partizan je naveo i da zna „po čijem nalogu se sve ovo dešava, s obzirom na to da su sudije delegirane od strane sudijske komisije FSS na čijem čelu je Dejan Filipović, čovek koji se više puta javno deklarisao kao navijač Crvene zvezde, o čemu svedoče i fotografije“.

„Smatramo da ovaj čovek ne može da nastavi sa daljim obavljenjem funkcije, te ovim putem zahtevamo njegovu smenu usled pristrasnosti i neobjektivnosti“, stoji u saopštenju.

Partizan se u saopštenju osvrnuo i na jučerašnji meč Radničkog i Crvene zvezde, u kom je po mišljenju crno-belih sudija Marko Ivković oštetio domaćina i svojim odlukama uticao na konačan rezultat i pobedu Zvezde.

„Ovakvo iživljavanje Ivkovića ostaće dugo upamćeno u fudbalskim krugovima kao primer bahatog i neprofesionalnog sudjenja“, smatra Partizan.

Partizan je u saopštenju naglasio da je sudija Ivković „oštetio“ Partizan na mečevima protiv Novog Pazara i Čukaričkog.

„Uz razna saopštenja koja su se pojavila u medijima u prethodnom periodu u kojima se pokušava uticanje na izborni proces u FSS, svim ovim spinovanjima i radnjama stvorena je atmosfera i pritisak na sudijsku organizaciju i ostale činioce u fudbalu, a sve kako bi se jedan klub koji se nalazi u očajnoj takmičarskoj formi spasao gubitka bodova“, stoji u saopštenju.

„Taj isti klub verovatno je instruisao i Javor da izda sramno saopštenje u kome je izmedju ostalog navedeno „…bod je zaslužen, niste bili bolji, a to što ste navikli da vam drugi rešavaju utakmice nije naš problem“. Zbog ovog nemuštog pokušajainsinuacija u saopštenju, Partizan će disciplinskim organima FSS podneti prijavu protiv Javora u kojoj će zatražiti da se Javor žestoko kazni usled neosnovanih i paušalnih navoda u saopštenju, koji predstavljaju klevetu i narušavanje ugleda Partizana“, dodaju crno-beli.

Partizan je zaključio i da je „svima jasno da je regularnost prvenstva dovedena u pitanje i da ne postoje podjednaki uslovi za takmičenje za sve klubove, i da Partizan neće biti nemi posmatrač otimanja bodova kojima se kroji prvenstvena tabela“.

„Pozivamo sve navijače da pruže podršku ekipi već u četvrtak na utakmici u Nici i da zajedno istrajemo u ovoj neravnopravnoj borbi“, navodi se na kraju saopštenja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city