Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website FSS drakonski kaznio Jagodinu i Borac, kažnjena i Zvezda zbog derbija - | K-013 Portal

FSS drakonski kaznio Jagodinu i Borac, kažnjena i Zvezda zbog derbija

fudbalski savez srbije

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) kaznila je fudbalske klubove Jagodinu i Borac iz Čačka zbog toga što su “svojim činjenjem ugrozili i povredili integritet utakmica“ Prve Lige Srbije sa Trajalom, odnosno Železničarom.

Kako je saopšteno, na današnjoj sednici Disciplinske komisije FSS, kojom je predsedavao Ivan Nikolić, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane nadležnih organa UEFA protiv Jagodine i Borca, zbog toga što su svojim činjenjem ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica Prve Lige Srbije, oba kluba su kažnjena novčano, ali i oduzimanjem bodova.

"Jagodina se kažnjava oduzimanjem šest bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 6.000.000 dinara, a Borac takođe oduzimanjem šest bodova i novčano u iznosu od 4.000.000 dinara", stoji u saopštenju.

Pored ovoga, Disciplinska komisija FSs donela je i odluke o kaznama zbog slabe organizacije, nedozvoljenog prisustva gledalaca i nepoštovanja odredaba iz COVID protokola o organizaciji utakmica, tako što je FK Crvena zvezda izrečena novčana kazna u iznosu od 700.000 dinara zbog navedenih propusta na utakmici Superlige protiv Partizana.

Iz istih razloga, kažnjen je i Novi Pazar novčanom kaznom u iznosu od 500.000 dinara, a u vezi sa organizacijom utakmice i protiv TSC.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.