Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbaleri Italije šampioni Evrope pobedom protiv Engleske posle penala - | K-013 Portal

Fudbaleri Italije šampioni Evrope pobedom protiv Engleske posle penala

italija sampion evrope, euro2020

Fudbalska reprezentacija Italije postala je večeras šampion Evrope, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u Londonu posle izvodjenja jedanaesteraca pobedila Englesku sa 3:2, nakon što je posle regularnog dela i produžetaka bilo nerešeno, 1:1.

Na londonskom Vembliju, Engleska je povela u drugom minutu golom Luka Šoa, a izjednačio je Leonardo Bonuči u 67. minutu. Utakmica je završena 1:1, rezultat se nije promenio ni posle produžetaka, pa su izvodjeni jedanaesterci.

U prvoj seriji Domeniko Berardi je bio precizan za vodjstvo Italije, a izjednačio je kapiten Engleske Hari Kejn. Golman Engleske Džordan Pikford je zatim odbranio penal Andrei Belotiju, a Engleska je povela golom Harija Megvajera.

Italija je izjednačila golom Bonučija, a zatim je Markus Rašford pogodio stativu. U četvrtoj seriji Federiko Bernardeski bio je precizan za Italiju, a zatim je golman Djanluidji Donaruma odbranio penal Džejdonu Sanču.

Engleski golman Pikford je posle toga odbranio penal Žoržinju, a zatim je Donaruma odbranio šut Bukaju Saki i doneo titulu svom timu.

To je druga titula prvaka Evrope za Italiju, posle 1968. godine, kada su "azuri" trijumfovali kao domaćini.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.