Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbaleri Milana šampioni Italije - | K-013 Portal

Fudbaleri Milana šampioni Italije

milan, italija, fudbal

Fudbaleri Milana osvojili su večeras šampionsku titulu u Seriji A, pošto su na gostujućem terenu pobedili Sasuolo sa 3:0, u utakmici poslednjeg 38. kola.

Borba za titulu vodila se do poslednjeg kola u Seriji A izmedju dva velika gradska rivala Milana i Intera. Milan je uoči današnjih utakmica imao 83 boda, dva više od aktuelnog šampiona Intera.

Milan je danas protiv Sasuola ostvario 26. pobedu i sa 86 bodova osvojio šampionsku titulu. Crveno-crni poveli su golovima dvostrukog strelca Olivijea Žirua, u 17. i 32. minutu, a konačan rezultat postavio je Frank Kesi u 36. Kod sva tri pogotka asistent je bio Rafael Leao.

To je 20. šampionska titula u istoriji Milana, a Inter je ostao na 19.

Inter je danas na svom terenu pobedio Sampdoriju sa 3:0.

Domaći su poveli golom Ivana Perišića u 49. minutu, a zatim je dvostruki strelac bio Hoakin Korea, koji je golove postigao u 55. i 57. minutu.

Inter je sezonu završio sa 84 boda i igraće naredne sezone u Ligi šampiona, zajedno sa Napolijem i Juventusom, koji su zauzeli treće i četvrto mesto.

Petoplasirani Lacio i šestoplasirana Roma igraće u Ligi Evropa, a Fjorentina koja je sezonu završila na sedmom mestu, igraće u Ligi konferencija.

Iz lige su ranije ispali Djenova i Venecija, a posle večerašnjih utakmica znaće se i treći klub koji će naredne sezone igrati u Seriji B.

Večeras od 21 čas igraju Salernitana – Udineze i Venecija – Kaljari.

Kaljari je 18. u zoni ispadanja sa 29 bodova, a Salernitana ima bod više na 17. mestu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.