Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbaleri Partizana pobedili Anortozis u Ligi konferencija - | K-013 Portal

Fudbaleri Partizana pobedili Anortozis u Ligi konferencija

partizan anortozis, liga konferencija, fudbal

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Nikoziji Anortozis sa 2:0, u utakmici prvog kola Grupe B u Ligi konferencija.

Partizan je poveo u 42. minutu golom Kvinsija Meniga, a pobedu je obezbedio Rikardo Gomeš pogotkom u 68. minutu. To je bio njegov 14. gol u sezoni.

Fudbaleri Partizana su od početka napadali ali bez ozbiljnih prilika. Prvi je zapretio domaći tim, u 12. minutu kada je u dobroj šansi bio Lazaros Hristodulopulos, a golman crno-belih Aleksandar Popović odbranio.

Tri minuta kasnije Partizan je imao dobru šansu preko Aleksandra Miljkovića, koji se našao sam pred golmanom, ali je Djordji Lorija odbranio. Posle njega, u 22. minutu pokušao je i Lazar Marković, ali je sa 20-ak metara šutirao preko gola.

Dobru priliku Partizan je propustio u 36. minutu. Bibras Natho je izveo korner sa desne strane, Miljković je glavom dodao do Aleksandra Šćekića na drugu stativu, on je glavom zahvatio loptu i pogodio stativu, a morao je i da interveniše golman Lorija koji je izbacio loptu u korner.

Partizan je poveo u 42. minutu golom Meniga na debiju za crno-bele. Gomeš je dodao loptu do Lazara Markovića čiji je šut golman domaćih odbranio, lopta se odbila do Meniga, koji je bez problema poslao u mrežu.

Drugo poluvreme počelo je dobrom šansom Partizana, kada je Rikardo u 50. minutu šutirao preko gola.

U 62. minutu fudbaler Anortozisa Miloš Deletić je šutirao, ali je svoj gol dobro odbranio Popović i izbacio loptu u korner.

Partizan je udvostručio prednost u 68. minutu kada je Nemanja Jović dodao do Rikarda, a napadač crno-belih je poslao loptu pod prečku.

U 70. minutu ponovo je u šansi bio Rikardo, odbranio je gomaći golman, koji je u nastavku akcije blokirao pokušaj Miloša Jojića. Crno-beli su imali inicijativu, a domaći su zapretili u 82. minutu kada je pokušao Nikos Kalcas, a Popović odbranio.

U 83. minutu iz igre je izašao Rikardo nakon što se požalio na povredu, a umesto njega ušao je mladi Nikola Terzić. Tri minuta kasnije na dodavanje Terzića sa desne strane Jojić je pokušao sa 10-ak metara, ali je šutirao pored gola.

Do kraja utakmice u šansi je bio i Jović, posle novog dobrog centaršuta Terzića, ali nije uspeo dobro da zahvati loptu. Rezultat se nije promenio pa je Partizan sigurnom pobedom počeo takmičenje u Ligi konferencija.

U drugoj utakmici u toj grupi Gent je u Talinu pobedio Floru sa 1:0.

U drugom kolu 30. septembra Partizan će dočekati Floru, a Gent će biti domaćin Anortozisu.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.