Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbaleri Srbije danas igraju protiv Švajcarske za prolaz u osminu finala SP - | K-013 Portal

Fudbaleri Srbije danas igraju protiv Švajcarske za prolaz u osminu finala SP

srbija, svajcarska, fudbal, svetsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Srbije danas igra protiv Švajcarske u meču koji bi trebalo da odluči ko će proći u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Utakmica trećeg kola Grupe G igra se na stadionu „974“ u Dohi i počinje u 20.00.

Reprezentacija Srbije izgubila je od Brazila (0:2) na startu prvenstva, a potom odigrala nerešeno sa Kamerunom (3:3), dok je Švajcarska u prvom kolu bila bolja od Kameruna (1:0), a u narednom izgubila od Brazila istim rezultatom.

Brazil je sa dve pobede u grupnoj fazi obezbedio prolaz dalje, a Švajcarska sa tri i Srbija i Kamerun sa po jednim bodom večeras će boriti za jedno preostalo mesto iz Grupe G u završnici prvenstva.

Srbiji je potrebna pobeda u meču sa Švajcarskom koja će, ukoliko Kamerun ne pobedi Brazil, biti dovoljna za osminu finala Mundijala.

Selektor Srbije Dragan Stojković rekao je u četvrtak da za njegovu ekipu ništa nije izgubljeno i da je dobro što u utakmici protiv Švajcarske u trećem kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu sama odlučuje o svojoj sudbini, odnosno plasmanu u osminu finala.

„U slučaju da pobedimo Švajcarsku, videćete koju težinu ima bod protiv Kameruna. Ovde za Srbiju nije ništa izgubljeno. Ne znam šta ljudi očekuju, da pobedimo Brazil, Kamerun, da idemo u finale. I drugi igraju fudbal valjda. Dobro je što sami odlučujemo o svojoj sudbini. Razumeo bih sportku katastrofu da smo izgubili od Kameruna i da ne znamo zašto pet dana čekamo Švajcarsku. Mi smo u igri kao i Švajcarci“, rekao je Stojković.

Srbija i Švajcarska sastale su se i u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Srbija je tada povela golom Aleksandra Mitrovića, ali je golovima Granita Džake i Džerdana Šaćirija Švajcarska preokrenula i pobedila u tom meču.

Utakmicu je obeležilo radovanje Džake i Šaćirija, obojice albanskog porekla, koji su nakon postignutih golova rukama gestikulirali orla koji predstavlja simbol „Velike Albanije“, zbog čega su upozoreni i kažnjeni sa po 10.000 švajcarskih franaka od strane Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa).

Fudbaleri Srbije te godine su takmičenje završili u grupnoj fazi, a Švajcarska je u osmini finala izgubila od Švedske.

U drugoj utakmici u Grupi G, Brazil će u istom terminu, u 20,00, igrati protiv Kemeruna.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.