Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbaleri Srbije izgubili od Norveške u Ligi nacija - | K-013 Portal

Fudbaleri Srbije izgubili od Norveške u Ligi nacija

liga nacija, fudbal, srbija, norveska

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u Beogradu od Norveške sa 0:1, u utakmici prvog kola Grupe 4 u Ligi nacija B.

Jedini gol na stadionu „Rajko Mitić“ postigao je Erling Holand u 26. minutu.

&0da558Tw

Norveška je na početku više imala loptu, Srbija je uspela da se oslobodi pritiska, ali su prvu šansu imali gosti, preko Holanda, koji je u 18. minutu promašio iz izgledne prilike.

Norveška je povela u 26. minutu, posle dobrog prodora po desnoj strani Odegarda, Markus Pedersen je centrirao pred gol, gde je Holand bez problema poslao loptu u mrežu.

Sudija je putem VAR tehnologije proveravao pogodak i posle nekoliko trenutaka potvrdio vodjstvo gostujućeg tima.

Srbija je zapretila u 33. minutu, ali Sergej Milinković-Savić nije uspeo da zahvati loptu posle centaršuta Aleksandra Mitrovića. Tri minuta kasnije „makazicama“ je pokušao Mitrović.

Drugo poluvreme počelo je napadima Srbije, a u 49. minutu posle kornera stvorila se gužva pred golom Norveške, ali je golman Orjan Niland uz pomoć saigrača uspeo da odbrani šuteve Luke Jovića i Mitrovića.

U 56. minutu ponovo je Niland dobro odbranio svoju mrežu, posle nove gužve pred golom. Dušan Tadić je centrirao, Mitrović je glavom spustio loptu, posle toga pokušavali su Saša Lukić i Milinković-Savić, ali je norveški golman ostao nesavladan.

Srpski tim je u nastavku pokušavao da izjednači, u dva navrata domaći su tražili jedanaesterac, zbog prekršaja na Tadiću, a zatim igranja rukom u šesnaestercu, ali posle razmatranja penali nisu dosudjeni.

Stojković je napravio nekoliko izmena, a pružio je priliku Strahinji Erakoviću da debituje u 75. minutu. Do kraja utakmice nije bilo promena, pa je Srbija porazom u Beogradu počela takmičenje u ovogodišnjoj Ligi nacija.

U drugoj utakmici 5. juna Srbija će dočekati Sloveniju, a zatim će četiri dana kasnije igrati na gostujućem terenu protiv Švedske. U četvrtom kolu ekipa Dragana Stojkovića će 12. juna igrati kao gost protiv Slovenije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.