Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbalerke Spartaka traže veću podršku: Nismo prvaci mesne zajednice već u Evropi predstavljamo Srbiju - | K-013 Portal

Fudbalerke Spartaka traže veću podršku: Nismo prvaci mesne zajednice već u Evropi predstavljamo Srbiju

fudbalerke spartaka

Fudbalerke subotičkog Spartaka bile su na korak od senzacije i plasmana u Ligu šampiona za dame. Dok se okreću obavezama u domaćem prvenstvu, rukovodstvo kluba traži pre svega od političara više sluha za ovaj klub jer, kako kažu, nisu prvaci mesne zajednice već u Evropi predstavljaju Srbiju, i da bi došli do senzacije potrebna im je najmanje tri puta veća budžetska podrška.

Desetak minuta delilo je subotičke šampionke od Lige šampiona. Ali, umesto slavlja, u tih deset minuta holandski Tvente, na domaćem terenu, postigao je tri gola i došao je do izjednačenja, a u produžecima i do pobede. Tako da, iako neporažene u kvalifikacijama u regularnom toku susreta, nisu uspele da ostvare senzaciju.

"Nikada niko nije vodio tri nula do osamdeset i nekog minuta u sred Enšedea, odakle je Tvente. Pa ni Ajaks, ni PSV, niko drugi. Mi smo na toj utakmici pobedili sami sebe. I mogu da kažem da sam ponosan na igračice, na sve ono što su one uradile jer smo mi znali vrednost Tventea, kakav napad ima", rekao je predsednik kluba Zoran Arsić.

239747938 4389205594472049 3473637834830298135 n

Novi format Lige šampiona za dame sužava prostor za senzacije, a da bi Spartak uspeo da je ostvari u narednim godinama traži veću podršku. Kako od grada, tako i od zemlje koju predstavljaju u Evropi, jer tvrde da im sadašnja podrška nije dovoljna.

"Ne možemo mi sa četiri i po miliona dinara, gospodo, to je nama život mesec i po dana, da budemo ravnopravni sa klubovima koji imaju milionske budžete. Sada šaljem poruku svima, onima posebno koji se bave politikom – Spartak bez minimalno dvanaest miliona dinara, samo da nam deca ne budu na ulici i ne budu gladna, da se ne brukamo i sramotimo – sledeće godine dvanaest miliona dinara je minimalno što će potraživati ovaj klub", upozorava Arsić.

Fudbalerke Spartaka okreću se obavezama u domaćem prvenstvu, odnosno odbrani duple krune.

(Rtv)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS