Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Fudbalski savez Srbije: Suđenje regularno uz podršku VAR-a - | K-013 Portal

Fudbalski savez Srbije: Suđenje regularno uz podršku VAR-a

var, srbija, sudjenje, fudbalski savez srbije

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u Staroj Pazovi danas je održana sednica Izvršnog odbora FSS na kojoj je konstatovano da je suđenje u Srbiji dobro i da uz pomoć VAR-a Srbija ima regularno takmičenje.

„Na današnjoj Skupštini klubova Super i Prve lige zaključeno je da imamo dobro suđenje i uz podršku VAR-a regularno takmičenje. Od takve politike savez neće ni po koju cenu odustati. Zato, pozivamo klubove da poštuju propise i da se bore za bodove pošteno na terenu, a ne van njega“, stoji u saopštenju.

Izvršni odbor je uputio i punu podršku Sudijskoj komisiji i selektoru reprezentacije Draganu Stojkoviću posle „zlonamernih optužbi na njihov račun“.

Izvršni odbor je izrazio „nepokolebljiv stav da se problemi rešavaju unutar institucija saveza, a ne saopštenjima i pritiscima“.

„Opšti interes mora biti iznad pojedinačnog, naročito sada kada celokupan srpski fudbal doživljava preporod. U tom smislu IO očekuje najstrožije sankcije od strane disciplinskih organa i iniciraće dodatno pooštravanje disciplinskih mera za ovakvo ponašanje u skladu sa preporukama UEFA“, navodi se u dopisu.

U saopštenju se navodi i da „FSS duguje posebnu zahvalnost selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim saradnicima za sve radosti i uspehe koje su nam podarili i učiniće sve da ih zaštiti od nedostojnih napada i omogući preko potrebni mir pred naredne utakmice“.

Goran Stevanović postavljen je za selektora U21 selekcije, Aleksandar Jović imenovan je za selektora U19 reprezentacije, a sa Lidijom Stojkanović produžen je ugovor i ona će nastaviti da vodi brigu o ženskoj WU19 selekciji.

Na današnjoj sednici usvojen je i novi grb koji će „krasiti dresove svih selekcija FSS“. Dosadašnji grb Saveza ostaje kao zvanični grb FSS.

„Ovo odvajanje grbova urađeno je na preporuku UEFA. Novi grb fudbalske reprezentacije Srbije inspirisan je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju: dvoglavi beli orao, ocila, ljiljani, crveni štit… Iz svakog perioda uzeto je po nešto i predstavlja miks naših najistaknutijih i najprepoznatljivijih simbola“, saopštio je FSS.

„Generalni sekretar FSS informisao je članove IO o ugovoru koji je potpisao zajedno sa Zajednicom klubova Super i Prve lige Srbije o data pravima sa američkom kompanijom IMG Data Limited u vrednosti od 6.4 miliona evra. Ovo je rekordna vrednost za ovakvu vrstu ugovaranja. Sva sredstva iz ovog ugovora biće na raspolaganju Zajednici i klubovima Super i Prve lige.“

Na današnjoj sednici IO FSS izabrao je predsednika, potpredsednika i šest članova Veća za rešavanje sporova FSS.

Usvojen je i pravilnik o licenciranju klubova Prve lige Srbije koji će stupiti na snagu od sezone 2023/2024.

FS Srbije otvoriće prodavnicu suvenira, svoj FAN šop do 30. maja 2022. godine kada će biti i zvanično objavljen izgled novog dresa reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Kataru.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.