Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gol Tadića u remiju Benfike i Ajaksa, bez pobednika i u Madridu - | K-013 Portal

Gol Tadića u remiju Benfike i Ajaksa, bez pobednika i u Madridu

liga sampiona, tadic, benfika, ajaks, mancester junajted, atletiko

Fudbaleri Banfike i Ajaksa odigrali su večeras u Lisabonu nerešeno 2:2, u prvoj utakmici osmine finale Lige šampiona, a pobednika nije bilo ni u Madridu gde su Atletiko i Mančester junajted odigrali 1:1.

Ajaks je poveo u 18. minutu nakon što je Nusair Mazraui centrirao i pronašao Dušana Tadića koji je ostao sam u kaznenom prostoru i sjajno pogodio u desne rašlje.

Osam minuta kasnije Benfika je izjednačila autogolom Sebastijana Alea. Jan Vertongen je prvo pokušao glavom, pa nogom i nakon što se lopta treći put odbila do njega ubacio je loptu na peterac gde je Ale nespretno reagovao i poslao je u sopstvenu mrežu.

Ale se, međutim, iskupio samo tri minuta kasnije. Nadmudrio je Vertongena, šutirao ga golu, ona mu se odbila nakon čega je poslao iza leđa golmana Benfike.

Isti igrač je u samom finišu prvog poluvremena imao veliku priliku da Ajaksu donese dva gola prednosti, ali je posle stative Edsona Alvaresa promašio prazan gol.

I u nastavku je bilo uzbudljivo na terenu, bilo je prilika na obe strane, a Benfika je stigla do izjednačenja u 72. minutu. Gonsalo Ramos je sjajno šutirao, njegov udarac je odbranio Remko Pasver, ali je Roman Jaremčuk bio na pravom mestu i nije mu bilo teško da pošalje loptu u mrežu.

U drugoj utakmici odigranoj večeras, Atletiko Madrid je poveo u sedmom minutu pogotkom Žoaa Feliksa. Renan Lodi je poslao precizan centaršut u šesnaesterac, a Želiks je glavom sa oko desetak metara poslao loptu u mrežu.

Lodi je u 34. minutu propustio dobru priliku za Atletiko, baš kao i Šime Vrsaljko koji je u 45. minutu sa peterca glavom pogodio samo prečku.

Atletiko je bio konkretniji i u drugom poluvremenu, ali je Junajted uspeo da izjednači 80. minutu golom Antonija Elange, posle dodavanja Bruna Fernandeša.

Revanš utakmice se igraju se 15. marta u Mančesteru i Amsterdamu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.