Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grupa A: Vels pored Italije u osmini finala, Švajcarska čeka rasplet u grupama - | K-013 Portal

Grupa A: Vels pored Italije u osmini finala, Švajcarska čeka rasplet u grupama

fudbal, euro 2020, euro2020

Fudbaleri Velsa plasirali su se večeras u osminu finala Evropskog prvenstva.Vels je do prolaza u nokaut fazu došao uprkos porazu u Rimu od Italije sa 1:0.

Italiju, koja je ranije osigurala plasman u osminu finala, je u vodstvo doveo Mateo Pesina u 39. minutu, koji je nakon centaršuta iz slobodnog udarca nogom prosledio loptu u mrežu.

Od 55. minuta Italija je igrala sa igračem više, pošto je rumunski sudija Ovidiju Hacegan pokazao direktan crveni karton Itanu Ampaduu, zbog prekršaja nad Federikom Bernardeskijem.

Hacegan je i u meču prvog kola Evropskog prvenstva izmedju Slovačke i Poljske (2:1), pokazao crveni karton poljskom igraču Gžegoržu Krihovijaku.

Švajcarska je u Bakuu savladala Tursku sa 3:1, ali je zbog lošije gol razlike grupnu fazu završila na trećem mestu.

U noakut fazu plasiraće se i četiri najbolje trećeplasirane selekcije, pa će Švajcarska potvrdu učešća u drugoj fazi morati da sačeka do kraja grupne faze, 23. juna.

Švajcarska je prva dva gola postigla nakon odličnih udaraca sa ivice šesnaesterca. Prvo je u šestom minutu strelac bio Haris Seferović, a drugi gol je postigao Džerdan Šaćiri dvadeset minuta kasnije.

Irfan Kaveči je udarcem sa distance u 62. minutu postigao jedini gol za Tursku na ovom Evropskom prvenstvu, da bi šest minuta kasnije pobedu Švajcarske potvrdio Šaćiri svojim drugim golom, na asistenciju Stivena Cubera.

Italija je u Grupi A osvojila prvo mesto sa maksimalnih devet bodova, Vels je drugi sa četiri boda, Švajcarska sa istim brojem bodova zauzima treće mesto, a Turska je poslednja bez bodova. 

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.