Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grupa H: Pobede PSŽ-a i Benfike, lisabonski tim zbog golova u gostima zauzeo prvo mesto - | K-013 Portal

Grupa H: Pobede PSŽ-a i Benfike, lisabonski tim zbog golova u gostima zauzeo prvo mesto

benfika, psg, liga sampiona

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su večeras u Torinu ekipu Juventusa sa 2:1, u utakmici poslednjeg šestog kola Grupe H Lige šampiona.

Poveo je francuski klub u 13. minutu, a strelac je bio Kilijan Mbape. On je 40. gol u Ligi šampiona postigao sa ivice šesnaesterca.

Mbape je tako postao najmladji igrač (23 godine, 10 meseci i 13 dana), koji je došao do 40. gola. Prethodni rekord držao je Lionel Mesi.

Juventus je do izjednačenja došao u 39. minutu preko Leonarda Bonučija. Glavom je loptu pred gol poslao Huan Kvardado, a Bonuči je vrhovima prstiju šalje u mrežu rivala.

Pobedu PSŽ-u donosi Nuno Mendeš u 69. minutu, posle asistencije Mesija.

Srpski fudbaler Filip Kostić odigrao je ceo meč za Juventus.

Benfika je na gostovanju savladala Makabi iz Haife sa 6:1.

Lisabonski tim u vodjstvo dovodi Gonsalo Ramoš u 20. minutu, nakon što je loptu spustio Nikolas Otamendi, a Ramoš bio najviši u skoku.

Aleksander Ba je u 25. minutu igrao rukom u kaznenom prostoru Benfike, a sudija je posle gledanja VAR-a pokazao na penal.

Minut kasnije precizan sa „bele tačke“ za izjednačenje bio je Tjaron Šeri.

Benfika je u drugom delu meča zaigrala bolje i postigla pet golova. Prvi u nizu vidjen je u 59. minutu, kada je glavom gol upisao hrvatski igrač Petar Musa.

Deset minuta kasnije precizan je iz slobodnog udarca bio Aleks Grimaldo, dok je Rafa Silva u 73. minutu postigao četvrti gol za goste.

Do kraja golove postižu i Enrike Arauho u 88. i Žoao Marijo u drugom minutu nadoknade.

Benfika i PSŽ imali su po 14 bodova i identičnu gol-razliku (16:7), ali je portugalska ekipa zauzela prvo mesto zahvaljujući većem broju golova u gostima.

Treće mesto koje vodi u šesnaestinu finala Lige Evropa zauzeo je Juventus sa tri boda, dok je Makabi iz Haife sa istim brojem bodova završio na poslednjem mestu, zbog lošije gol razlike.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.