Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Gvardiola zadovoljan igrom protiv Atletika u Ligi šampiona - | K-013 Portal

Gvardiola zadovoljan igrom protiv Atletika u Ligi šampiona

liga sampiona, gvardiola, atletiko

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je zadovoljan igrom ekipe u pobedi protiv Atletiko Madrida u prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Ligi šampiona.

Fudbaleri Sitija pobedili su sinoć na svom terenu Atletiko sa 1:0, a jedini gol postigao je Kevin De Brujne u 70. minutu.

Upitan da li je zadovoljan igrom, Gvardiola je za BT Sport rekao: „Mnogo“.

„Igrali smo protiv kvalitetne ekipe protiv koje je teško igrati i ostvarili dobar rezultat. Imali smo šanse da postignemo drugi i treći gol. Momci su igrali dobro, a znali smo da Gabrijel (Žezus) i Fil (Foden) imaju posebnu energiju i da Džek (Griliš) ima kvalitet da sačuva loptu“, rekao je on.

Gvardiola je u drugom poluvremenu napravio dobre izmene, a Foden je 80 sekundi od ulaska u igru asistirao De Brujneu kod gola.

„Da, trener je bio pametan. Kada napravimo izmene, to radimo jer mislimo da možemo da budemo bolji. To ponekad uspe, a ponekad ne. Bila je teška utakmica protiv teškog protivnika. Bilo je teško naći prostor, ali bili smo dovoljno strpljivi“, dodao je trener Sitija.

Revanš je na programu 13. aprila u Madridu.

„Nije lako igrati protiv ekipe koja ima toliko iskustva u ovom takmičenju. Otići ćemo tamo i pokušaćemo da postignemo gol i pobedimo ponovo. Sada smo pobedili, pobedili smo Barnli i okrećemo se pripremi za narednu utakmicu“, dodao je Gvardiola.

Govoreći o golu De Brujnea, Gvardiola je rekao da je belgijski fudbaler u najboljoj formi ove sezone.

„On je brz i pozitivan. Njegov uticaj na našu igru je ogroman. Postigao je izuzetan gol na dodavanje Fila“, naveo je Gvardiola.

Atletiko se uglavnom branio i nije imao nijedan šut u okvir gola. De Brujne je rekao da je teško igrati protiv takve ekipe.

„Prvo poluvreme je bilo tesno, a u drugom smo imali nekoliko prilika i dobro je što smo jednu iskoristili. Utrčao sam, a Fil me je savršeno pronašao. Morao sam da ostanem miran i na sreću tako je bilo. Bilo je veoma teško. Oni su igrali sa gotovo petoricom pozadi i petoricom u sredini terena. Preporučujem svakome ko kaže nešto o nama, da probaju da igraju protiv takve formacije na treningu“, naveo je.

„Morali smo da ostanemo pribrani i da ne udjemo u njihov stil. To je način kojim oni igraju. Ali, 1:0 je 1:0. Očekujem da će slično biti i u Madridu. Ako utakmica bude neizvesna mislim da će nas napasti“, dodao je De Brujne.

Siti će u subotu igrati protiv konkurenta za titulu u Premijer ligi, Liverpul, koji je sinoć u Lisabonu pobedio Benfiku sa 3:1.

„Imamo pet dana do nedelje. Obe ekipe igrale su u utorak uveče. To je važna utakmica i svi je jedva čekaju, uključujući i igrače“, rekao je De Brujne.

Siti je prvi na tabeli sa 73 boda, a Liverpul ima bod manje na drugom mestu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS