Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Incident na utakmici Kikinde i Dinama: Kikinđani znaju ko su NN lica koja su pljuvala i vređala sudije - funkcioneri SNS - | K-013 Portal

Incident na utakmici Kikinde i Dinama: Kikinđani znaju ko su NN lica koja su pljuvala i vređala sudije - funkcioneri SNS

kikinda dinamo, incident, utakmica, fudbal

Utakmicu odigranu 12. marta između OFK Kikinda i pančevačkog Dinama obeležio je incident, zbog kog je protiv kikindskog kluba pokrenut discipliski postupak pred komisijom Fudbalskog saveza Vojvodine.

Prema tvrdnjama Kikinđana, incident su izazvali gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i poslanik Milenko Jovanov, obojica članovi Srpske napredne stranke, prenosi N1.

Da se incident dogodio jasno je iz zapisnika objavljenog na sajtu Fudbalskog saveza Vojvodine.

"Pokreće se disciplinski postupak protiv OFK Kikinda zbog ulaska NN lica za vreme igre u ograđeni deo terena i psovanja, vređanja, pretnji i pljuvanja službenih lica utakmice između OFK Kikinda i FK Dinamo 1945", navodi se u zapisniku.

Zanimljivo je da na YouTube kanalu Fudbalskog saveza Vojvodine možete da pratite utakmice nižih liga, pa tako i Srpske lige Vojvodine, u kojoj se takmiče dva kluba. Iako na ostalim snimcima ima tona, a neke su čak i komentarisane, na snimku meča između Kikinde i Dinama zvuka - nema.

Pred kraj utakmice, to je ipak zabeleženo na snimku, došlo je do kratkog prekida utakmice, a u uglu ekrana vidi se da neko sa tribina dobacuje sudijama.

Za incident će dakle biti kažnjen, verovatno novčano, samo lokalni klub. Lica pod oznakom NN neće odgovarati ni pred fudbalskim ni pred državnim organima, iako se Kikindom ubrzo proneo glas da NN lica zapravo i nisu tako nepoznata.

Željko Bodrožić, urednik Kikindskih, koje su objavile vest da su Jovanov i Lukač upravo ta NN lica, veruje da je namera bila da se cela stvar zataška.

"Očigledno su ih ponele emocije, a taj neuspeh OFK 'Kikinde' ih je još više doveo u tu situaciju da je i taj poraz od Pančevaca praktično doprineo smeni trenera, i time ih gurnuo na poslednje mesto na tabeli, što znači ispadanje iz lige. A velike su ambicije imali, pošto su pre dve godine naprednjaci na neko vreme ugasili klub, pa su osnovali novo pravno lice i sad poslednje dve-tri godine Jovanov, kao najmoćniji političar ovde, ponovo se uključio u rad kluba i između ostalog obećao sa predsednikom Vučićem novi stadion", objašnjava Bodrožić za N1.

O onome što se 12. marta desilo na starom stadionu, ni Jovanov ni drugi uključeni nisu se oglašavali. Na pitanja u vezi sa incidentom ne odgovaraju ni u OFK Kikinda, kao ni u Fudbalskom savezu Vojvodine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.