Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Istorijski momenat u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu - | K-013 Portal

Istorijski momenat u finalu Svetskog prvenstva u fudbalu

fudbal, svetsko prvenstvo

Nikada do Svetskog prvenstva u Kataru nije se desila situacija da najpre otac, a onda i sin zaigraju u finalu najvećeg svetskog takmičenja u fudbalu.

Naime, pri rezultatu 2:0 za Argentinu protiv Francuske, selektor Dešan bio je prinuđen da „gasi požar“ i uvede nove igrače kako bi smanjio prednost „gaučosa“. U tom 41. minutu, desio se istorijski trenutak budući da je na teren ušao Markus Tiram, fudbaler Borusije iz Mehengladbaha.

Tiram je sin prosljavenog fudbalera francuske reprezentacije Lilijama Tirama, koji je godinama uspešno branio boje „trikolora“ i igrao finale u Francuskoj 1998. godine.

Ono što je kuriozitet jeste da su i stariji i mlađi Tiram igrali finala Svetskog prvenstva, zbog čega su ušli u istoriju kao prvi otac i sin kojima je to pošlo za rukom.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.