Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kejn: Volim da postižem golove za reprezentaciju - | K-013 Portal

Kejn: Volim da postižem golove za reprezentaciju

hari jekn, engleska, fudbal

Kapiten fudbalera Engleske Hari Kejn rekao je da voli da postiže golove za reprezentaciju i pomaže ekipi, nakon što je postao drugi najbolji strelac u istoriji državnog tima.

Engleska je sinoć u Minhenu u utakmici u Ligi nacija odigrala nerešeno 1:1 protiv Nemačke, a Kejn je u 88. minutu izjednačio iz jedanaesterca. On je sada izbio na drugo mesto liste najboljih strelaca u istoriji engleske reprezentacije sa 50 golova, a tri više ima rekorder Vejn Runi.

„Lep je osećaj postići gol. Imao sam i pre tog gola nekoliko prilika, prva je išla preko prečke, a drugu je dobro odbranio Manuel Nojer. Posle toga smo nastavili da igramo i u poslednjih pola sata utakmice odigrali smo naš najbolji fudbal. Volim da postižem golove, uvek sam to voleo posebno za moju zemlju. Kad god mogu da pomognem timu, drago mi je da to uradim“, rekao je Kejn za Kanal 4, preneo je Skaj.

„Vrlo je važno što smo pokazali mentalitet, kada smo gubili 0:1 pokazali smo karakter da se vratimo u utakmicu i ostvarimo rezultat. Igrali smo protiv veoma dobre nemačke ekipe. Čeka nas još važnih utakmica, ali Svetsko prvenstvo će stići i pre nego što toga budemo svesni“, dodao je on.

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da je Kejn odigrao dobro utakmicu i to ne samo zbog postignutog gola.

„Mislim da će s pravom činjenica da je postigao 50 golova biti u centru priče, ali njegova sveobuhvatna igra i način kojim je vodio napad i presing su bili izuzetni. Ima kvalitet kojim možemo da povežemo igru i daje nam toliko mogućnosti. Postoje trenuci kada uzme loptu da ublaži pritisak, vi ih skoro uzimate zdravo za gotovo, ali to je toliko važan deo igre“, naveo je Sautgejt.

Engleska će u trećem kolu Lige nacija A u subotu dočekati evropskog šampiona Italiju, a Nemačka će igrati u Madjarskoj.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.