Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kina gradi neverovatan stadion u obliku cveta koji menja boje - | K-013 Portal

Kina gradi neverovatan stadion u obliku cveta koji menja boje

Radovi na zadivljujućem stadionu u obliku lotosovog cveta su počeli i već za dve godine kineski klub Gvangžu Evergrande imaće jedan od najvećih fudbalskih stadiona na svetu, s kapacitetom od 100.000 mesta.

Novi stadion u Gvangžuu, gradu poznatom kao "Cvetni grad", biće izgrađen do kraja 2022. godine, a njegova gradnja koštaće vrtoglavih 1,5 milijardi evra. Njegova fasada nalikovaće na latice lotosovog cveta, koje će moći da menjaju boju u trenutku.

Unutrašnjost stadiona neće biti ništa manje impresivna. Krov će u potpunosti biti prekriven panelima na kojima će se ispisivati informacije, poput trenutnog rezultata.

Stadion će biti najmodernija i najskuplja sportska arena ikada, a po ceni će nadmašiti i Totenhemov stadion vredan malo preko milijardu evra. Rekord po kapacitetu, međutim, i dalje držati stadion u Severnoj Koreji koji prima 114.000 gledaoca.

Ovaj grandiozan projekat još jedan je dokaz da Kina želi da promoviše fudbal u svojoj zemlji.

"Stadion će biti prepoznatljiv kao opera u Sidneju ili Burdž kalifa u Dubaiju. Biće simbol kineskog fudbala u svetu", najavio je predsednik grupacije Evergrande, Xia Haijun.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.