Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krenula Bundesliga: Dortmund ubedljiv protiv Šalkea, neobičan duel Lajpciga i Frajburga - | K-013 Portal

Krenula Bundesliga: Dortmund ubedljiv protiv Šalkea, neobičan duel Lajpciga i Frajburga

pancevo, beograd, novi sad, vesti, sport, fudbal

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su Šalke 4:0 (2:0) u derbiju 26. kola Bundeslige, koja je nastavljena posle dva meseca pauze zbog pandemije korona virusa.

Posle više od 60 dana lopta se zakotrljala na praznim nemačkim stadiona, a prvi gol posle prekida zbog Kovida 19 postigao je Erling Holand u 29. minutu, kada je na asistenciju Torgana Azara, sproveo loptu u mrežu za vođstvo Dortmunda od 1:0.

Na novi gol čekalo se sve do 45. minuta kada je golmana gostujuće ekipe savladao Rafael Gerero.

Samo tri minuta kasnije treći pogodak za domaćina postigao je Azar, a asistent kod oba gola bio je Brant.

Konačan rezultat postavio je Gerero u 63. minutu, posle duplog pasa sa Holandom, kada je po drugi put savladao Šuberta.

U poraženom timu Šalkea ceo meč odigrao je srpski fudbaler Matija Nastasić.

Ekipa Dortmunda trenutno je druga na tabeli sa 54 boda, dok je Šalke na osmoj poziciji sa 37.

Neobičan duel Lajpciga i Frajburga

Fudbaleri Lajpciga odigrali su nerešeno sa Frajburgom 1:1 na domaćem terenu u nastavku Bundeslige posle pauze zbog pandemije virusa u vrlo neobičnom duelu. Malo je nedostajalo da gosti prirede neočekivano iznenađenje, ali se zz fudbalsku igru na terene vratila i var tehnologija zahvaljujući kojoj je, poništen drugi gol gostiju zbog ofsajda.

Fudbaleri Lajpciga su samouvereno ušli u duel sa Frajburgomu 26. kolu Bundesligei tokom cele utakmice su imali prevlast na terenu.

Ipak, gosti su prvi došli do vođstva pogotkom Guidea posle ubacivanja Grifoa iz kornera sa leve strane u 34. minutu. I to je bio jedan jedini šut gostiju na gol domaćina tokom celog meča.

Iako su domaćini stalno vršili pritisak na gol gostiju, do izjednačenja stižu u 77. minutu pogotkom Jusufa Poulsena.

A onda u vremenu sudijske nadoknade, u 93. minutu dolazi do neobične situacije. Gosti uspevaju na organizuju i drugi napad na meču i postižu pogodak iz drugog šuta na protivnički gol.

Ipak, posle konsultovanja var tehnologije, sudije su poništile pogodak, pa je meč završen nerešenim rezultatom, a domaćini ipak mogu biti zadovoljni jer du sa 51 bodom zadržali treću poziciju na tabeli, sa tri boda manje od Borusije Dortmund.

Rezultati i strelci: Hofenhajm - Herta 0:3 (0:0) Akpoguma 59, Ibišević 60, Kunja 74, ; Lajpcig - Frajburg 0:1 (0:1) Gulde 34; Fortuna - Paderborn 0:0 (0:0); Dortmund - Šalke 4:0 (2:0) Haland 29, Gerero 45, 63, Azar 48; Augzburg - Volfsburg 1:2 (0:1) Jedvaj 55 - Štefen 44, Ginček 90; Ajntraht - Menhengladbah (18:30); sutra: Keln - Majnc (15.30); Union Berlin - Bajern (18); ponedeljak:Verder - Leverkuzen (20.30)

Fudbaleri Dortmunda pobedu proslavili pred praznim tribinama

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedu protiv Šalkea proslavili su pred praznim "žutim zidom", na kom se inače nalaze najvernije pristalice "milionera".

Iako nije bilo navijača, domaći fudbaleri i u ovoj situaciji odlučili su da ne prekidaju tradiciju, pa su osvajanje tri boda proslavili poklonivši se praznim stolicama na kojima obično sede njihove najvernije pristalice.

(Tanjug, Rts)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.