Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Liga Evrope: Crvena zvezda - Gent 2:1 (1:1) - | K-013 Portal

Liga Evrope: Crvena zvezda - Gent 2:1 (1:1)

crvena zvezda, gent, liga evrope

Još jedna evropska pobeda za Crvenu zvezdu! Fudbaleri našeg tima su golovima Gelora Kange i Aleksandra Kataija ostvarili trijumf protiv Genta rezultatom 2:1 u okviru trećeg kola grupne faze Lige Evrope.

Ni ovaj meč sa klupe nije predvodio Dejan Stanković, usled crvenog kartona dobijenog protiv Hofenhajma, već je to danas učinio Nebojša Milošević. Od starta su fudbaleri crveno-belih ušli ofanzivno u meč u želji da pokažu da meč sa Liberecom nije bio slučajnost. Probio je Katai po levom boku već u četvrtom minutu, ali ga je Mareh izblokirao pri završnici, posle čega je usledio korner, iz kog je Kanga direktno šutirao i namučio Kozemansa. Uzvratili su gosti četiri minuta kasnije preko Bukarija, koji je protutnjao po sredini, ali je Sanogo uspeo da preseče završni pas krilnog napadača našeg rivala. Ipak, nije se dugo čekalo da Crvena zvezda golom otvori utakmicu. Igrao se 12. minut kada je Kanga sjajno uposlio Gobeljića koji je centrirao za Bena, ali je lopta stigla upravo do začetnika akcije - Kange, koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao precizno i pogodio sam ugao gola Kozemansa. Tri minuta kasnije je i Falćineli iskosa sa leve strane šutirao, ali tik pored stative.

Konstantno se igralo pred golom tima iz Belgije. Bio je to 21. minut kada je Kanga sjajno uposlio Gajića koji se ubacivao iza leđa odbrane, i vrhom stopala uspeo da šutne, ali je Kozemans čuvao “prvu” stativu i odbranio. Posle toga i akcija iz koje je Kanga pokušao da praktično iz “mrtvog” ugla pogodi mrežu. Kombinovali su odlično fudbaleri našeg tima u 24. minutu. Ivanić je bio začetnik akcije i uposlio Gobeljića koji je odigrao povratni pas, Falćineli je samo propustio loptu da mu prođe između nogu, a na nju je natrčao upravo Ivanić, slična akcija kao kod prvog gola, ali je udarac našeg veziste završio pored stative.

Uprkos inicijativi Crvene zvezde, gosti su poravnali rezultat u 31. minutu. Šutirao je Ođiđa-Ofoe sa ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila nekoliko igrača i završila iza leđa Borjana. Istakao se naš golman pet minuta kasnije kada je Jaremčuk pokušao, međutim, fenomenalno je Borjan odbranio udarac ukrajinskog napadača. Igrao se 44. minut kada se zatresla prečka gola gostiju posle još jedne fenomenalne akcije našeg tima. Kombinovali su Gajić i Kanga, a lopta je stigla do Kataija koji je snažno i bez oklevanja šutirao, golman je praktično bio matiran, ali je prečka sprečila naš tim da sa golom prednosti ode na petnaestominutni odmor.

Nastavili su sa opasnim napadima fudbaleri Crvene zvezde i u drugom delu igre. Bio je 52. minut kada je Ivanić oduzeo loptu Kastro-Montesu na levom boku i centaršutom tražio Bena u petercu, a potom je i Gajić šutirao sa distance, međutim, bez promene rezultata. Završio je Ivanić i šest minuta kasnije solo-akciju udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali pored stative, i to u momentima kada su crveno-beli igrali takav presing, da gosti nisu bili u stanju da iznesu loptu iz svog šesnaesterca. Sve to se isplatilo u 59. minutu. Kanga je bio fauliran na dvadesetak metara od gola, a slobodan udarac, precizno, u golmanov ugao, izveo je Aleksandar Katai i matirao Kozemansa.

Mogli su fudbaleri Crvene zvezde u potpunosti da prelome utakmicu u svoju korist u 64. minutu. Gajić je posle prodora Falćinelija snažno šutirao, golman je odbio loptu do Gobeljića, a on je iz veoma izgledne pozicije, sa nekoliko metara, pogodio stativu. Pet minuta kasnije su gosti preko Jaremčuka uzvratili, ali je Milunović izblokirao pokušaj ukrajinskog napadača. Lucidan pokušaj Kataija iz 73. minuta kada je video da je Kozemans izašao, a on imao nameru da ga lobuje, nije završio u golu, ali je ideja bila u skladu sa fudbalskim intelektom našeg veziste.

Šut Dorša sa preko dvadeset metara iz 80. minuta, uspeo je Borjan bez većih problema da “ukroti”, iako je raspalio po lopti nemački internacionalac. Milošević je šansu sa klupe, nešto ranije, ukazao Petroviću, a potom Pankovu, Nikoliću i Spiridonoviću, a bilo je uzbudljivo sve do poslednje sekunde meča. Prošao je po desnom boku Bukari, oštro centrirao za Klajndista, ali je Borjan bio fenomenalan i udarac glavom sa tri metra uspeo da odbrani i još jednom pokaže koliko je važan za naš tim, koji je ovim trijumfom osvojio nova tri boda u grupnoj fazi Lige Evrope.

(Czv)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.