Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Liga Nacija: Nemačka i Engleska – najava utakmice - | K-013 Portal

Liga Nacija: Nemačka i Engleska – najava utakmice

liga nacija, engleska, nemacka, utakmica

U grupi A3 Lige nacija Nemačka će ugostiti Englesku na terenu na Alijanc areni. Utakmica 2. kola igra se od 20.45 po srednjeevropskom vremenu. Nemačka trenutno ima bod više od Engleske i favorit je za pobedu. Najbolje kvote za ovaj meč možete pronaći na sajtu NajboljeKladionice.

Više informacija o utakmici Nemačka vs Engleska

Liga nacija je takmičenje koje se održava svake dve godine pod pokroviteljstvom Evropske fudbalske federacije (UEFA). Na ovom prestižnom takmičenju učestvuje ukupno 55 reprezentacija. Timovi su podeljeni u četiri lige - A, B, C i D. Liga A 2022. godine nema 12 timova kao što je prvobitno bio slučaj, već 16 timova. Zahvaljujući ovoj ekspanziji timova u Ligi A, Nemačka je izbegla ispadanje u Ligu B.

Nemačka i Engleska su raspoređene u grupu A3, zajedno sa Mađarskom i Italijom. Utakmice između ovih ekipa igraće se po sledećem rasporedu:

 4. jun: Mađarska i Engleska / Italija i Nemačka

 7. jun: Nemačka i Engleska / Italija i Mađarska

 11. juna: Engleska i Italija / Mađarska i Nemačka

 14. juna: Engleska i Mađarska / Italija i Nemačka

 23. septembar: Nemačka i Mađarska / Italija i Engleska

 26. septembar: Engleska i Nemačka / Mađarska i Italija

U grupi A3 Lige nacija, Mađarska je trenutno na prvom mestu sa tri boda prednosti u odnosu na Italiju (1 bod), Nemačku (1 bod) i Englesku (0 bodova). Utakmica između Mađara i Engleske 4. juna u Puškaš areni završena je rezultatom 1:0 za Mađare. Pobedonosni pogodak postigao je Soboslai, koji je u 64. minutu sa bele tačke savladao Pikforda. U meču 4. juna između Italije i Nemačke postignut je nerešen rezultat 1:1. Prvi gol u 70. minutu postigao je Italijan Lorenco Pelegrini, dok je Jozo Kimih izjednačio.

Kao što se vidi iz rasporeda utakmica, sledi utakmica između Nemačke i Engleske. Utakmica između dva tima igra se 7. juna od 20.45 po srednjeevropskom vremenu na Alijanc areni u Minhenu. Tako će Nemačka biti domaćin prvog susreta sa Englezima. Direktor stadiona u Minhenu je rekao: „Veoma smo zadovoljni što je Nemački fudbalski savez odabrao Alijanc arenu za mesto održavanja ovog prestižnog meča. Utakmice poput Nemačke protiv Engleske inspirišu svakog ljubitelja fudbala, obećavaju uzbuđenje i najbolju zabavu na terenu.

Muška seniorska reprezentacija Engleske igraće ove sezone u Ligi nacija sa 27 članova. Novi u timu su defanzivac Lestera Sitija Džejms Džastin i napadač Vest Hema Junajteda Džerod Boven. Nemačka trenutno ima bod više i u boljoj je poziciji od Tri lava. Za pobedu, obe ekipe će morati da pokažu više svog potencijala u odnosu na učinak u prvim mečevima. U poslednjem 6. kolu ovog takmičenja, 26. septembra, ponovo se sastaju Engleska i Nemačka. Ovoga puta Englezi će ugostiti Nemce i igraće kod kuće.

Pobednik Lige nacija biće odlučen na završnom Fajnal-foru na kojem će nastupiti četiri najbolje rangirane ekipe iz Grupe A. Pobednik Lige nacija 2019. godine bila je Portugalija, a 2021. Francuska. Takođe, u okviru Lige nacija, tri reprezentacije osvajaju direktna mesta za učešće na Evropskom prvenstvu. S druge strane, dvanaest ekipa koje ostvare najbolje rezultate u okviru Lige nacija stiču pravo učešća u baražu za plasman na EURO 2024.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.